Co je to konjak?

Konjak (česky Zmijovec indický, latinsky pak Amorphophallus konjac) je rostlina, která se po staletí využívá v Asii, odkud také pochází. Má široké využití jak v kuchyni, tak v medicíně. Sklizenou hlízu konjaku nejprve očistíme a naporcujeme na menší kousky. Ty pak sušíme ve speciálním zařízení. Když je hlíza dokonale usušená, rozmělníme ji na mouku. Tu následně smícháme s vodou a vznikne konjaková hmota. A právě z ní pak vyrábíme naše přílohy.

Kořen konjaku obsahuje až 40 % glukomannanu – tedy látky, kterou lidské tělo nedokáže strávit. Relativně nestrávený glukomannan projde trávicím traktem, kde absorbuje vodu a tím potlačuje chuť k jídlu. Působí i jako prebiotikum – je tedy jakousi potravou pro střevní mikroflóru.

Takže neváhejte a přidejte Usui a Slim Pastu do svého jídelníčku. Pochutnáte si a navíc uděláte něco pro vaše zdraví.

 Konjak