Caesar salát s nízkokalorickým dresinkem a kuřecími plátky

Původní recept na snad nejslavnější salát na světě vytvořil kuchař italského původu Caesar Cardini, který se usadil v mexické Tijuaně. Variant, jak přesně salát vznikl, je stejně tolik, jako způsobů jeho přípravy. V kombinaci se správnými ingrediencemi je svěží, chutný a jeho oblíbenost dokazuje i rozšíření do mnoha světových kuchyní. Pro zdravější verzi nahraďte tučnou zálivku nízkokalorickým dresinkem Caesar, který salát skvěle dochutí a kalorie udrží na uzdě.

_DSC2097 (1) (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • Slim Pasta dresink Caesar - množství dle chuti
  • 1 římský salát
  • 250 g kuřecích prsních řízků
  • 100 g slaniny na plátky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vajíčka uvařená na hniličku
  • 50 g parmezánu
  • celozrnná bageta
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Římský salát omyjte a odřízněte tvrdý košťál. Čisté listy salátu osušte a nakrájejte na pravidelné větší čtverce. Poté se vrhněte na přípravu krutonů, masa, slaniny a vajec. Celozrnnou bagetu nakrájejte na kostky a nejlépe na sucho opečte na pánvi. Kostky by měly být na povrchu křupavé a zlaté, uvnitř měkké. Z kuřecích prsou připravte slabší plátky, mírně osolte a osmahněte na pánvi dozlatova. Poté osmahněte i plátky slaniny. Vejce uvařte na hniličku zhruba 5 minut (bílek je tuhý, žloutek táhlý). Poté je zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Salát naaranžujte na talíře, poklaďte plátky kuřecího masa, slaninou, rozpůlenými vejci a pokapejte nízkokalorickým dresinkem Caesar. Na závěr ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: listy salátu budou křupavější, pokud je vložíte na 10 minut do ledové vody. Před přípravou listy osušte. Salát s dresinkem smíchejte až těsně před podáváním. Jen tak zůstane salát svěží a listy nezvadnou. Vždy přidávejte dresink do salátů a ne naopak. Jen tak budete mít kontrolu nad dochucený salátu.

Dobrou a lehkou chuť!