Caesar salát s nízkokalorickým dresinkem a kuřecími plátky

Původní recept na snad nejslavnější salát na světě vytvořil kuchař italského původu Caesar Cardini, který se usadil v mexické Tijuaně. Variant, jak přesně salát vznikl, je stejně tolik, jako způsobů jeho přípravy. V kombinaci se správnými ingrediencemi je svěží, chutný a jeho oblíbenost dokazuje i rozšíření do mnoha světových kuchyní. Pro zdravější verzi nahraďte tučnou zálivku nízkokalorickým dresinkem Caesar, který salát skvěle dochutí a kalorie udrží na uzdě.

_DSC2097 (1) (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • Slim Pasta dresink Caesar - množství dle chuti
  • 1 římský salát
  • 250 g kuřecích prsních řízků
  • 100 g slaniny na plátky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vajíčka uvařená na hniličku
  • 50 g parmezánu
  • celozrnná bageta
  • sůl a pepř na dochucení

Jak na to

Římský salát omyjte a odřízněte tvrdý košťál. Čisté listy salátu osušte a nakrájejte na pravidelné větší čtverce. Poté se vrhněte na přípravu krutonů, masa, slaniny a vajec. Celozrnnou bagetu nakrájejte na kostky a nejlépe na sucho opečte na pánvi. Kostky by měly být na povrchu křupavé a zlaté, uvnitř měkké. Z kuřecích prsou připravte slabší plátky, mírně osolte a osmahněte na pánvi dozlatova. Poté osmahněte i plátky slaniny. Vejce uvařte na hniličku zhruba 5 minut (bílek je tuhý, žloutek táhlý). Poté je zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Salát naaranžujte na talíře, poklaďte plátky kuřecího masa, slaninou, rozpůlenými vejci a pokapejte nízkokalorickým dresinkem Caesar. Na závěr ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: Listy salátu budou křupavější, pokud je vložíte na 10 minut do ledové vody. Před přípravou listy osušte. Salát s dresinkem smíchejte až těsně před podáváním. Jen tak zůstane salát svěží a listy nezvadnou. Vždy přidávejte dresink do salátů a ne naopak. Jen tak budete mít kontrolu nad dochucený salátu.

Dobrou a lehkou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení