Rýžová kaše s jahodami a chia semínky

Tento recept je určen všem, kteří hledají inspiraci na sladkou snídani nebo low carb svačinku. Kombinace jahod a chia semínek sice není žádná novinka, ale zkusili jste je v kombinaci s konajkovou rýží? Pokud ne, mrkněte na náš recept. Výhoda konjakové rýže je především v její téměř nulové kalorické hodnotě a úplné absenci sacharidů. I přes to vás perfektně zasytí, a to díky bohatému zdroji vlákniny glukomannan. Jahody kaši nejen krásně provodní, ale dodají jí také pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Chia semínka pak ještě obohatí kaši o omega 3 a omega-6 mastné kyseliny. Navíc obsahují 2x více bílkovin než fazole a 3x více antioxidantů než borůvky.

_DSC1957 (1) (1)

Ingredience pro 2 porce:

Jak na to

Nejdříve si připravte rýži Slim Pasta – vyjměte ji z obalu, slijte nálev a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Do kastrůlku vlijte mléko a na mírném ohni jej ohřívejte, dokud se nezačne vařit. Následně přidejte rýži, vše pečlivě promíchejte a vařte do té doby, než rýže nasákne mlékem a kaše bude mít požadovanou konzistenci. Sundejte kastrůlek z plotny a přimíchejte nadrobno nakrájené jahody. Pokud byste si chtěli kaši přisladit, přidejte lžičku čekankového sirupu nebo oslaďte erythritolem. Kaši naservírujte do misek, posypte chia semínky a ozdobte větším kouskem jahody.

TIP: jestli chcete, aby si jahody udržely svou vůni, neoplachujte je pod tekoucí vodou, ale namočte je na chvilku do misky s vodou.

Dobrou a lehkou chuť! :)