Fettuccine carbonara

Pokud jste milovníky receptu carbonara, vyzkoušejte ten náš s nízkokalorickými fettuccine Slim Pasta, které obsahují pouhých 9 kcal na
100 g. Tento recept je vhodný pro všechny, kdo jsou v redukční dietě. Pokud byste si chtěli tento recept ještě více odlehčit, máme pro vás také tip na variantu bez smetany.

_DSC9010final

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balení Fettuccine Slim Pasta v nálevu,
  • 200 g slaniny,
  • 100 g parmezánu,
  • 60 ml smetany na vaření,
  • 2x stroužek česneku,
  • 4x žloutek,
  • máslo,
  • sůl,
  • pepř.

Postup

Slaninu nakrájejte na jemné kostičky a česnek rozmačkejte nožem. Na pánvi nechte rozpustit kousek másla a slaninu s česnekem do ní vsypte. Slanina bude pouštět tuk, proto nemusíte použít velké množství másla. Vše opečte tak, aby byla slanina středně propečená. Mezi tím si připravte fettuccine Slim Pasta v nálevu – vyjměte je z pytlíku a minutu proplachujte ve studené vodě. Až bude slanina opečená, vyjměte z pánve česnek, přidejte na pánev fettuccine a promíchejte je se slaninou.

Vezměte žloutky, smetanu a předem nastrouhaný parmezán a vše rozšlehejte v misce. Pánev s těstovinami vezměte z plotny a přidejte do nich směs s vejcem. Těstoviny promíchejte tak, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Těstoviny dochuťte solí, pepřem a servírujte posypané parmezánem.

TIP: Pokud nechcete přidávat do receptu smetanu, zkuste to jako my: těstoviny vložte do pánve a smíchejte je se slaninou. Horké fettuccine vyjměte z pánve na talíř a hned do nich vyklepněte žloutek. Fettuccine musí být opravdu horké, aby se žloutek hezky zatáhnul.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení