Skořicová rýžová kaše s jablkem

Rýžová kaše je skvělá jako snídaně, ale také svačina, na které si můžete pochutnat kdykoliv během dne. Náš recept je z nízkokalorické rýže Slim Pasta, která obsahuje pouhých 9 Kcal na 100 g, proto je tato kaše velmi vhodná při redukčních dietách. Můžete si ji dochutit ovocem, hrozinkami a různými ingrediencemi dle vlastní chuti. My jsme použili klasiku – skořici a jablka.

ryzova-kase-se-skorici

Ingredience

Postup

Nejdříve si připravte rýži – vyjměte ji z obalu a proplachujte pod studenou tekoucí vodou po dobu jedné minuty. Do kastrůlku vlijte mléko a na mírném ohni jej ohřívejte, dokud se nezačne lehce vařit. Následně do kastrůlku přidejte rýži, dvě špetky krupice a vše pečlivě promíchejte. Vařte do té doby, než bude mít kaše požadovanou konzistenci. Na závěr kaši dochuťte stévií, promíchejte a servírujte ji posypanou skořicí a ozdobenou plátky jablka.

Tip: Pokud chcete kaši co nejjemnější, rozmixujte ji tyčovým mixérem. Jablko můžete také nakrájet na kostičky a vmíchat přímo do kaše.