Bezlepková rajská omáčka s hovězím masem a penne

První zmínky o rajčatových omáčkách pochází z Itálie z 18. století. Ta “naše” česká rajská omáčka je typická svou nasládlou chutí a připravit se dá na mnoho způsobů. Přestože ji provází pověst tučnějšího pokrmu, my jsme pro vás připravily odlehčenou verzi, díky které nemusíte svou oblíbenou pochoutku z jídelníčku vyřazovat. Stačí klasickou přílohu v podobě těstovin nebo houskového knedlíku nahradit nízkokalorickými konjakovými penne Slim Pasta v nálevu.

_DSC2838 (1)

Ingredience pro 1–2 porce:

  • 1x balení Slim Pasta penne v nálevu,
  • 200 g hovězí plece,
  • 1 polévkové lžíce olivového oleje,
  • 1,5 polévkové lžíce rýžové mouky,
  • 140 g rajčatového protlaku,
  • 1 ks mrkve,
  • 1 ks cibule,
  • ½ celeru,
  • ½ stroužku česneku,
  • 4 ks hřebíčku,
  • 1 lžíce octa,
  • petržel,
  • kuličkové koření, bobkový list,
  • sůl na dochucení.

Jak na to

Maso spolu s očištěnou zeleninou zalijte asi 1,5 litrem vody a povařte do měkka. Mezitím na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli, vmíchejte protlak, minutu restujte a zasypejte rýžovou moukou. Za stálého míchání povařte další půl minuty.  Poté vmíchejte vývar z masa, omáčku trošku osolte a přidejte cukr, ocet, hřebíček. Omáčku pak 20 až 30 minut povařte. Přes síto omáčku propasírujte nebo vylovte všechno koření, rozmixujte a dochuťte cukrem, solí či pepřem. Vyjměte penne z obalu, několikrát propláchněte pod studenou vodou, ohřejte je na pánvi nebo v mikrovlnce. Maso nakrájejte na plátky a můžete servírovat.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení