Lahodná Minestrone s rýží

Pokud jste milovníci italské kuchyně a polévek, lepší pochoutku jen těžko najdete. Hustá zeleninová Minestrone patří bezesporu do zlatého fondu tamní kuchyně. Je snadná na přípravu a plná zeleniny. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, fazole, cibule, celer a mrkev, ale žádný pevně daný recept v podstatě neexistuje. Záleží na vaší kreativitě a zelenině, která je díky ročnímu období právě k dispozici. My jsme ji pro vás připravili s nízkokalorickou rýží Slim Pasta, takže o talíř plný zdravých ingrediencí nouze rozhodně nebude.

_DSC9769final

Ingredience pro 1 - 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta BIO v nálevu,
  • 200g bílých fazolí v nálevu,
  • 2 mrkve,
  • 1 stroužek česneku,
  • 3 středně velká rajčata,
  • 1 plechovka drcených rajčat,
  • 1 dcl olivového oleje,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

V hrnci rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a mrkev pokrájenou na kolečka. Po 10 minutách přidáme tenké plátky česneku. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, plechovku drcených rajčat a bílé fazole bez nálevu. Směs podlijeme vodou a vaříme zhruba dalších 10 minut. Mezitím dvakrát propláchněte Slim Pasta rýži pod studenou vodou, ohřejte a naservírujte spolu s polévkou. Na závěr přidejte sůl, pepř a kapku olivového oleje.

Tip: Pokud máte rádi hustší konzistence polévek, odeberte zhruba ¼ polévky a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Vzniklý krém vraťte zpět k původní polévce, která se tak příjemně zahustí.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení