Dýňové rizoto z pečené dýně Hokaido

Inspirujte se receptem na lahodné nízkokalorické dýňové rizoto, které oceníte nejen při dietním režimu, ale také při odlehčení vašeho jídelníčku. Rizoto jsme připravili z naší konjakové nízkokalorické rýže v nálevu, která má pouhých 9 Kcal na 100g. Díky tomu si můžete v receptu dopřát trochu smetany na zjemnění.

_DSC8861novy (1)

Ingredience pro 1 - 2 porce:

  • Rýže Slim Pasta rýže v nálevu,
  • 1x velká dýně Hokaido,
  • 1x smetana na vaření (nemusí být),
  • 1x kozí sýr,
  • 1x granátové jablko,
  • 1x snítka tymiánu,
  • olivový olej,
  • sůl.

Postup

Nejdříve předehřejte troubu na 200 °C. Dýni Hokaido omyjte, následně nakrájejte na měsíčky, vydlabejte je od semínek a oloupejte slupku. Takto připravenou dýni pokládejte na pečící papír. Dýni pokapejte olivovým olejem a osolte. Vložte do trouby a pečte cca 15 minut, do té doby, než dýně změkne. Upečenou dýni rozmačkejte v hrnci, přidejte trochu smetany, a rozmixujte. Množství smetany se odvíjí od toho, jakou konzistenci preferujete. Dýňové pyré v hrnci dejte na plotýnku a chvíli ohřívejte. Mezi tím si připravte naši Slim pasta rýži v nálevu - vyjměte ji z obalu a minutu proplachujte pod studenou vodou. Následně rýži přidejte do pyré a vše pečlivě promíchejte. Rizoto dochuťte solí a servírujte ozdobené kozím sýrem, granátovým jablkem a tymiánem.

Tip: Rizoto můžete uvařit také bez smetany, postup je stejný, jen místo smetany pro snadnější rozmixování dýně přidejte vodu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení