Meruňkový rýžový nákyp s brusinkami a skořicí

Moučník nebo hlavní jídlo? Obojí je správně. Rýžový nákyp můžeme určitě označit za samostatnou kuchařskou disciplínu. Dá se připravit na mnoho způsobů, záleží jen na vaší chuti, oblíbeném ovoci a fantazii. My jsme do nákypu zvolili meruňky s brusinkami a vše dochutili jemně mletou voňavou skořicí a sladkým medem. Základem receptu je konjaková rýže Slim Pasta, která vám díky téměř nulovému obsahu kalorií dovolí mlsat bez výčitek.

_DSC2156 (1) final

 Ingredience pro 2 porce:

  • 2 balení konjakové rýže Slim Pasta bez nálevu,
  • 1 plechovka konzervovaných meruněk,
  • 500 ml mléka,
  • 150 g nízkotučného tvarohu,
  • 1–2 vejce,
  • 1 lžíce medu na ochucení,
  • ½ balení brusinek,
  • mletá skořice,
  • kousek másla.

Jak na to

Do kastrůlku nalijte mléko a chvíli ho prohřívejte na mírném ohni. Připravte si rýži Slim Pasta – přímo z obalu ji přidejte do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání povařte do té doby, než rýže nasákne mlékem. Poté sundejte kastrůlek z plotny a nechte chvilku vychladnout. Připravte si sníh z bílků. Zbylé žloutky vmíchejte do rýže, pak opatrně vmíchejte i sníh z bílků. Do této směsi přidejte brusinky, dochuťte mletou skořicí a vše promíchejte. V misce utřete nízkotučný tvaroh s medem a meruňky si nakrájejte na slabé plátky. Do formy rozložte třetinu rýžové směsi, obložte vrstvou meruněk a potřete tvarohem. To ještě jednou zopakujte a zakončete vrstvou rýže. Na poslední vrstvu ještě můžete dát vločky másla. Nákyp dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte do zlatova cca 40 min.

TIP: Schovejte si šťávu z meruněk a až naservírujete nákyp na talíř, ještě ho lehce šťávou polijte.

Dobrou a lehkou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení