Meruňkový rýžový nákyp s brusinkami a skořicí

Moučník nebo hlavní jídlo? Obojí je správně. Rýžový nákyp můžeme určitě označit za samostatnou kuchařskou disciplínu. Dá se připravit na mnoho způsobů, záleží jen na vaší chuti, oblíbeném ovoci a fantazii. My jsme do nákypu zvolili meruňky s brusinkami a vše dochutili jemně mletou voňavou skořicí a sladkým medem. Základem receptu je konjaková rýže Slim Pasta, která vám díky téměř nulovému obsahu kalorií dovolí mlsat bez výčitek.

2 porce Ingredience:_DSC2164 (1)

  • 2 balení konjakové rýže Slim Pasta bez nálevu
  • 1 plechovka konzervovaných meruněk
  • 500 ml mléka
  • 150 g nízkotučného tvarohu
  • 1–2 vejce
  • 1 lžíce medu na ochucení
  • ½ balení brusinek
  • mletá skořice
  • kousek másla

 

Postup:

Do kastrůlku nalijte mléko a chvíli ho prohřívejte na mírném ohni. Připravte si rýži Slim Pasta – přímo z obalu ji přidejte do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání povařte do té doby, než rýže nasákne mlékem. Poté sundejte kastrůlek z plotny a nechte chvilku vychladnout. Připravte si sníh z bílků. Zbylé žloutky vmíchejte do rýže, pak opatrně vmíchejte i sníh z bílků. Do této směsi přidejte brusinky, dochuťte mletou skořicí a vše promíchejte. V misce utřete nízkotučný tvaroh s medem a meruňky si nakrájejte na slabé plátky. Do formy rozložte třetinu rýžové směsi, obložte vrstvou meruněk a potřete tvarohem. To ještě jednou zopakujte a zakončete vrstvou rýže. Na poslední vrstvu ještě můžete dát vločky másla. Nákyp dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte do zlatova cca 40 min.

_DSC2156 (1) (1) 

TIP: schovejte si šťávu z meruněk a až naservírujete nákyp na talíř, ještě ho lehce šťávou polijte.

Dobrou a lehkou chuť!