Bramborový nízkokalorický salát

Chcete si udržet kalorie na uzdě i o Vánocích? V tomto receptu vám poradíme, jak na to. Začněte tím, že si odlehčíte bramborový salát, do kterého se běžně dává tučná majonéza. Nahraďte ji naší nízkokalorickou a nízkosacharidovou variantou, dresinkem Vájonéza. Vajonéza je chutí i vhledem téměř nerozeznatelná od běžné majonézy, a navíc je veganská, bez cukru, tuku, lepku a laktózy. Pokud si chcete odlehčit celou štědrovečerní večeři, podívejte se na náš tip pod receptem.

_DSC3555

Ingredience

  • brambory (počet dle množství salátu),
  • vejce (počet dle množství salátu),
  • 1 balení dresinku Vajonéza,
  • kyselé okurky,
  • šalotka,
  • hořčice,
  • sůl,.
  • voda

Jak na to

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Vejce uvařte natvrdo a také nechte vychladnout. Brambory zbavené slupek nakrájejte na plátky. Oloupaná vajíčka nakrájejte na menší kousky, šalotku a kyselou okurku najemno. Připravte si mísu a do ní postupně vrstvěte plátky brambor, nakrájená vejce a směs na drobno nakrájené cibule a okurky. Každou vrstvu brambor posolte. Ve sklenici smíchejte 2 dcl vody a půl lžíce hořčice, tímto nálevem salát polijte a vše promíchejte. Salát pak nechte hodinu odstát. Pokud máte více času, nechte salát odležet v chladu přes noc. Na závěr do salátu přimíchejte nízkokalorickou náhradu majonézy – dresink Vajonézu. Čím více Vajonézy do salátu přidáte, tím bude salát jemnější a krémovější.

TIP: Pokud byste si chtěli odlehčit celou štědrovečerní večeři, připravte si místo smaženého kapra grilovaného lososa s rozmarýnem. A jestli si nedovedete představit Vánoce bez smaženého kapra, zkuste ho místo strouhanky obalit v drcených sezamových knackebrotech.

_DSC3485

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení