Bramborový nízkokalorický salát

Chcete si udržet kalorie na uzdě i o Vánocích? V tomto receptu vám poradíme, jak na to. Začněte tím, že si odlehčíte bramborový salát, do kterého se běžně dává tučná majonéza. Nahraďte ji naší nízkokalorickou a nízkosacharidovou variantou, dresinkem Vájonéza. Vajonéza je chutí i vhledem téměř nerozeznatelná od běžné majonézy, a navíc je veganská, bez cukru, tuku, lepku a laktózy. Pokud si chcete odlehčit celou štědrovečerní večeři, podívejte se na náš tip pod receptem.

_DSC3555

Ingredience

  • brambory (počet dle množství salátu)
  • vejce (počet dle množství salátu)
  • dresink Vajonéza 1-2 balení
  • kyselé okurky
  • šalotka
  • hořčice
  • sůl
  • voda

Postup

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Vejce uvařte natvrdo a také nechte vychladnout. Brambory zbavené slupek nakrájejte na plátky. Oloupaná vajíčka nakrájejte na menší kousky, šalotku a kyselou okurku najemno. Připravte si mísu a do ní postupně vrstvěte plátky brambor, nakrájená vejce a směs na drobno nakrájené cibule a okurky. Každou vrstvu brambor posolte. Ve sklenici smíchejte 2 dcl vody a půl lžíce hořčice, tímto nálevem salát polijte a vše promíchejte. Salát pak nechte hodinu odstát. Pokud máte více času, nechte salát odležet v chladu přes noc. Na závěr do salátu přimíchejte nízkokalorickou náhradu majonézy – dresink Vajonézu. Čím více Vajonézy do salátu přidáte, tím bude salát jemnější a krémovější.

TIP: Pokud byste si chtěli odlehčit celou štědrovečerní večeři, připravte si místo smaženého kapra grilovaného lososa s rozmarýnem. A jestli si nedovedete představit Vánoce bez smaženého kapra, zkuste ho místo strouhanky obalit v drcených sezamových knackebrotech.

_DSC3485