Vajíčková nízkokalorická pomazánka

Vajíčková pomazánka se skvěle hodí pro běžnou svačinu, ale především na výrobu obložených chlebíčků či jednohubek. Často se však připravuje z másla a majonézy, proto si ji odpírají všichni, kdo jsou v dietním režimu, nebo si chtějí udržet štíhlou linii. Pokud mezi ně patříte i vy, máme pro vás řešení. Vyzkoušejte náš vlastní recept na vajíčkovou pomazánku z nízkokalorického a nízkosacharidového dresinku Vajonéza. Dresink je veganský, bez cukru, tuku, lepku a laktózy a od běžné majonézy téměř nerozeznatelný. Pokud si pomazánku dáte na celozrnný fitness chlebík nebo na bezlepkový, nemusíte mít žádné výčitky z mlsání.

_DSC3850 (1)

Ingredience

  • vejce 5 ks (dle množství pomazánky)
  • dresink Vajonéza 1 balení
  • červená cibule 1 ks
  • kyselá okurka 1 ks
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo, nechte je vychladnout a následně nakrájejte na menší kousky. Cibuli a kyselou okurku nakrájejte na jemno a společně s vajíčky vložte do mísy. Přidejte nízkokalorickou náhradu majonézy - dresink Vajonézu, vše pečlivě promíchejte a následně rozmixujte. Do pomazánky přidejte ještě půl lžičky hořčice, sůl, pepř a opět promíchejte.

TIP: Vajíčková pomazánka skvěle chutná na celozrnném chlebu, zdobená pažitkou nebo vlašským ořechem. Pomazánkou můžete také naplnit uvařený vaječný rozpůlený bílek a opět ozdobit pažitkou.

jednohubky