Rýžová kaše s jahodami a chia semínky

Tento recept je určen všem, kteří hledají inspiraci na sladkou a přitom low carb snídani nebo low carb svačinku. Kombinace jahod a chia semínek sice není žádná novinka, ale zkusili jste je v kombinaci s konajkovou rýží? Pokud ne, mrkněte na náš recept. Výhoda konjakové rýže je především v její téměř nulové kalorické hodnotě a úplné absenci sacharidů. I přes to vás perfektně zasytí, a to díky bohatému zdroji vlákniny glukomannan. Jahody kaši nejen krásně provodní, ale dodají jí také pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Chia semínka pak ještě obohatí kaši o omega 3 a omega-6 mastné kyseliny. Navíc obsahují 2x více bílkovin než fazole a 3x více antioxidantů než borůvky.

_DSC1957 (1) (1)

Ingredience pro 1 –⁠⁠ 2 porce:

Jak na to

Nejdříve si připravte rýži Slim Pasta – vyjměte ji z obalu, slijte nálev a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Do kastrůlku vlijte mléko a na mírném ohni jej ohřívejte, dokud se nezačne vařit. Následně přidejte rýži, vše pečlivě promíchejte a vařte do té doby, než rýže nasákne mlékem a kaše bude mít požadovanou konzistenci. Sundejte kastrůlek z plotny a přimíchejte nadrobno nakrájené jahody. Pokud byste si chtěli kaši přisladit, přidejte lžičku čekankového sirupu nebo oslaďte erythritolem. Svou low carb kaši naservírujte do misek, posypte chia semínky, ozdobte větším kouskem jahody a pochutnejte si na vlastní nízkosacharidové snídani.

TIP: Pokud chcete, aby si jahody udržely svou vůni, neoplachujte je pod tekoucí vodou, ale namočte je na chvilku do misky s vodou.

Dobrou a lehkou chuť! :)