Krevety v tomatové omáčce s konjakovými nudlemi

Máte rádi mořské plody na talíři? V našich podmínkách jsou brány spíše jako občasné a chuťově zajímavé zpestření jídelníčku. Konkrétně krevety jsou v kuchyni velmi oblíbení korýši. Obsahují minimum tuků a jsou bohatým zdrojem proteinů i minerálních látek, zejména jódu. V kombinaci s rajčaty z nich snadno vykouzlíte velmi lehký oběd, který vás díky přidaným konjakovým nudlím také perfektně zasytí.

_DSC2860 (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balení Slim Pasta nudle bez nálevu,
  • ½ pytlíku mražených vyloupaných krevet,
  • 6 ks menších rajčat,
  • 4 lžíce rajského protlaku,
  • 1x lžíce másla,
  • 1x stroužek česneku,
  • 1x menší cibule,
  • nasekaná hladkolistá petržel,
  • čerstvě namletý pepř.
  • sůl

Jak na to

Zmrzlé krevety vyjměte z pytlíku a nechte je chvíli v pokojové teplotě rozmrznout. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nasekanou cibuli, česnek a vše společně chvíli restujte. Mezitím spařte rajčata vařící vodou, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Vhoďte je na pánev k orestované cibuli a česneku, přidejte rajský protlak a nechte vše společně dusit pod pokličkou asi 5 minut. Do omáčky vsypte omyté krevety a nechte pár minut povařit. Na závěr vyjměte Slim Pasta nudle z obalu, přidejte k hotové směsi, promíchejte, dochuťte solí, pepřem, posypte nasekanou petrželí a můžete servírovat.

Tip: Pokud se chcete blýsknout před návštěvou, nastrouhejte do omáčky trochu limetkové kůry, která jídlu dodá příjemnou a svěží vůni.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení