Coleslaw salát s parmezánem

Léto = ideální čas na salát. A oblíbený Coleslaw by na vašem letním menu rozhodně neměl chybět. Tato doslova vitamínová bomba původem z Nizozemí je nejen chutná a rychlá na přípravu, ale také plná nutričně prospěšných látek. Syrové zelí totiž snižuje cholesterol, je skvělým zdrojem vlákniny a je bohaté na vitamin C a vitamin K. Navíc dodává tělu vápník, draslík, vitamin A, vitamin B6, mangan a folát. Salát Coleslaw je vhodným doplňkem k hlavnímu jídlu, zejména ke grilovanému masu, ale servírovat ho můžete i jako hlavní chod s oblíbeným pečivem. My jsme naší letní verzi připravili s nízkokalorickým dresinkem vajonéza, který má pouhých 16 kcal na 100 g, žádné cukry, tuky, lepek ani laktózu. Je tak ideální náhražkou tučné oblíbené majonézy.

_DSC2785

Ingredience pro 2 porce:

Postup:

Bílé zelí nastrouhejte na tenké plátky a posypejte lžičkou soli. Důkladně promíchejte a pár minut mačkejte, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutinu ze zelí slijte. Poté nastrouhejte mrkev, nakrájejte celer a cibuli a promíchejte se zelím. Opepřete a přidejte nízkokalorický dresinkem Vajonéza. Na závěr ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: Coleslaw chutná nejlépe ke kuřecímu masu. Pro jeho ještě intenzivnější chuť nechte salát pár hodin před servírováním uležet v ledničce.

Dobrou a lehkou chuť!