Coleslaw salát s parmezánem

Léto = ideální čas na salát. A oblíbený Coleslaw by na vašem letním menu rozhodně neměl chybět. Tato doslova vitamínová bomba původem z Nizozemí je nejen chutná a rychlá na přípravu, ale také plná nutričně prospěšných látek. Syrové zelí totiž snižuje cholesterol, je skvělým zdrojem vlákniny a je bohaté na vitamin C a vitamin K. Navíc dodává tělu vápník, draslík, vitamin A, vitamin B6, mangan a folát. Salát Coleslaw je vhodným doplňkem k hlavnímu jídlu, zejména ke grilovanému masu, ale servírovat ho můžete i jako hlavní chod s oblíbeným pečivem. My jsme naší letní verzi připravili s nízkokalorickým dresinkem vajonéza, který má pouhých 16 kcal na 100 g, žádné cukry, tuky, lepek ani laktózu. Je tak ideální náhražkou tučné oblíbené majonézy.

_DSC2785

Ingredience pro 2 porce:

Jak na to

Bílé zelí nastrouhejte na tenké plátky a posypejte lžičkou soli. Důkladně promíchejte a pár minut mačkejte, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutinu ze zelí slijte. Poté nastrouhejte mrkev, nakrájejte celer a cibuli a promíchejte se zelím. Opepřete a přidejte nízkokalorický dresinkem Vajonéza. Na závěr ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: Coleslaw chutná nejlépe ke kuřecímu masu. Pro jeho ještě intenzivnější chuť nechte salát pár hodin před servírováním uležet v ledničce.

Dobrou a lehkou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení