Zapečené plněné papriky

Plněné papriky jsou stálicí české kuchyně. Mnozí z nás tento recept znají již z dětství, kdy nám je maminky servírovali s mletým masem, rajskou omáčkou a v některých případech i s knedlíky. My jsme zvolili odlehčenou variantu a papriky připravili na vegetariánský způsob. Místo masa jsme použili konjakovou rýži Slim Pasta se směsí oliv, jarní cibulky, špenátu a sýru. Konjaková rýže dá tomuto receptu “dietní punc”, protože je zcela bez sacharidů a má pouhých 9 kcal na 100 g. Navíc je plná vlákniny glukomannan, která je velmi zdravá a skvěle vás zasytí.

_DSC9411 (1)

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta,
  • 3 menší papriky,
  • 50 g gorgonzoly,
  • 1x mozzarella,
  • čerstvý baby špenát,
  • černé olivy,
  • jarní cibulka,
  • sůl a pepř.

Směs vystačí na naplnění dvou velkých paprik. Pokud zvolíte menší papriky, naplníte směsí tři.

Jak na to

Předehřejte si troubu na 180 °C. Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na půlky nebo třetinky. Nyní si připravte náplň. Vyjměte rýži Slim Pasta z obalu a propláchněte pod tekoucí vodou. Připravte si misku na směs do které dejte rýži, pokrájené černé olivy, rozdrobenou gorgonzolu, hrst nasekaného čerstvého špenátu a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směs dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte. Nyní začněte postupně plnit papriky. Až budete mít papriky naplněné, posypte je nastrouhanou mozzarellou, rozložte na plech s pečícím papírem a dejte zapéct. Zapékejte cca 15 minut, dokud nebude sýr do zlatova zapečený.

TIP: Jestli máte rádi bylinky, vyzkoušejte do náplně přidat třeba koriandr nebo bazalku.

Dobrou a lehkou chuť!