Zapečené plněné papriky

Plněné papriky jsou stálicí české kuchyně. Mnozí z nás tento recept znají již z dětství, kdy nám je maminky servírovali s mletým masem, rajskou omáčkou a v některých případech i s knedlíky. My jsme zvolili odlehčenou variantu a papriky připravili na vegetariánský způsob. Místo masa jsme použili konjakovou rýži Slim Pasta se směsí oliv, jarní cibulky, špenátu a sýru. Konjaková rýže dá tomuto receptu “dietní punc”, protože je zcela bez sacharidů a má pouhých 9 kcal na 100 g. Navíc je plná vlákniny glukomannan, která je velmi zdravá a skvěle vás zasytí.

_DSC9411 (1)

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta,
  • 3 menší papriky,
  • 50 g gorgonzoly,
  • 1x mozzarella,
  • čerstvý baby špenát,
  • černé olivy,
  • jarní cibulka,
  • sůl a pepř.

Směs vystačí na naplnění dvou velkých paprik. Pokud zvolíte menší papriky, naplníte směsí tři.

Jak na to

Předehřejte si troubu na 180 °C. Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na půlky nebo třetinky. Nyní si připravte náplň. Vyjměte rýži Slim Pasta z obalu a propláchněte pod tekoucí vodou. Připravte si misku na směs do které dejte rýži, pokrájené černé olivy, rozdrobenou gorgonzolu, hrst nasekaného čerstvého špenátu a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směs dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte. Nyní začněte postupně plnit papriky. Až budete mít papriky naplněné, posypte je nastrouhanou mozzarellou, rozložte na plech s pečícím papírem a dejte zapéct. Zapékejte cca 15 minut, dokud nebude sýr do zlatova zapečený.

TIP: Jestli máte rádi bylinky, vyzkoušejte do náplně přidat třeba koriandr nebo bazalku.

Dobrou a lehkou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení