Gurmánské chilli con carne s nízkokalorickou rýží a hořkou čokoládou

Mexická kuchyně patří bezpochyby do jedné z nejzdravějších světových kuchyní. Původní mexická kuchyně obsahuje velké množství zeleniny, fazole, rajčatovou salsu a samozřejmě nezbytné papričky jalapenos. Chilli con carne patří mezi jedno z nejtypičtějších mexických jídel. Skupenstvím připomíná hustší omáčku, která skvěle zasytí i v menším množství a v kombinaci s nízkokalorickou konjakovou rýží naservírujete sobě i svým nejbližším lahodný oběd ve fit provedení. Náš recept je navíc určený pro opravdové fajnšmekry.

_DSC9797 (1)

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta v BIO nálevu,
  • 200 g červených fazolí v nálevu,
  • 200 g kukuřice v nálevu,
  • 250 g mletého hovězího masa,
  • 200 g loupaných rajčat z konzervy,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 červená cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • půlka chilli papričky nebo lžička mletého chilli,
  • špetka mleté skořice a sladké papriky,
  • 2-3 kostičky 85% hořké čokolády,
  • sůl a pepř.

Jak na to

V kastrolu rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli, až zesklovatí. Přidejte česnek, chilli, čerstvou chilli papričku, sladkou papriku, skořici a opékejte asi tři minuty. Poté přidejte mleté hovězí maso a osmažte do hněda. Po zhruba 8 minutách přidejte konzervovaná rajčata osolte a opepřete. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Stáhněte plamen, aby směs jen probublávala, zakryjte pokličkou a za občasného promíchání, nechte 20 minut vařit. Na závěr přidejte čokoládu a opláchnuté fazole z konzervy, promíchejte a nechte ještě 10 minut probublávat. Ochutnejte a případně ještě dochuťte trochou chilli. Dobře promíchejte, opět zakryjte poklicí a nechte 10 minut odpočívat. Mezitím dvakrát propláchněte Slim Pasta rýži pod studenou vodou, ohřejte a naservírujte spolu se směsí.

TIP: Pokud máte rádi bylinky, přidejte do masové směsi čerstvý koriandr!

Dobrou a lehkou chuť!