Mexická kuchyně patří bezpochyby do jedné z nejzdravějších světových kuchyní. Původní mexická kuchyně obsahuje velké množství zeleniny, fazole, rajčatovou salsu a samozřejmě nezbytné papričky jalapenos. Chilli con carne patří mezi jedno z nejtypičtějších mexických jídel. Skupenstvím připomíná hustší omáčku, která skvěle zasytí i v menším množství a v kombinaci s nízkokalorickou konjakovou rýží naservírujete sobě i svým nejbližším lahodný oběd ve fit provedení. Náš recept je navíc určený pro opravdové fajnšmekry.
Ingredience pro 1 – 2 porce:
- 1 balení konjakové rýže Slim Pasta v BIO nálevu,
- 200 g červených fazolí v nálevu,
- 200 g kukuřice v nálevu,
- 250 g mletého hovězího masa,
- 200 g loupaných rajčat z konzervy,
- 2 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 červená cibule,
- 2 stroužky česneku,
- půlka chilli papričky nebo lžička mletého chilli,
- špetka mleté skořice a sladké papriky,
- 2-3 kostičky 85% hořké čokolády,
- sůl a pepř.
Jak na to
V kastrolu rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli, až zesklovatí. Přidejte česnek, chilli, čerstvou chilli papričku, sladkou papriku, skořici a opékejte asi tři minuty. Poté přidejte mleté hovězí maso a osmažte do hněda. Po zhruba 8 minutách přidejte konzervovaná rajčata osolte a opepřete. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Stáhněte plamen, aby směs jen probublávala, zakryjte pokličkou a za občasného promíchání, nechte 20 minut vařit. Na závěr přidejte čokoládu a opláchnuté fazole z konzervy, promíchejte a nechte ještě 10 minut probublávat. Ochutnejte a případně ještě dochuťte trochou chilli. Dobře promíchejte, opět zakryjte poklicí a nechte 10 minut odpočívat. Mezitím dvakrát propláchněte Slim Pasta rýži pod studenou vodou, ohřejte a naservírujte spolu se směsí.
TIP: Pokud máte rádi bylinky, přidejte do masové směsi čerstvý koriandr!
Dobrou a lehkou chuť!