Dietní Sushi Slim Pasta

Sushi je skvělá a zdravá japonská pochoutka, kterou si můžete připravit na mnoho způsobů. Základem je sushi rýže, která je ale velmi kalorická a proto si lidé, kteří se snaží zhubnout, sushi často odpírají. My pro vás máme recept na nízkokalorickou variantu sushi, kterou určitě uvítají všichni dietáři. Místo běžné rýže jsme použili speciální konjakovou rýží pro výrobu sushi – Slim Pasta Sticky Rice. Jedná se o unikátní alternativu sushi rýže, která má snížený počet sacharidů a je nízkokalorická. Oproti běžné sushi rýži má o 70 % méně kalorií. Díky tomu se nemusíte omezovat a počítat každý kousek sushi, který vložíte do úst.

_DSC2018 (1)

Ingredience:

  • 1 – 2 balení Slim Pasta Sticky Rice (dle množství sushi - 1 balení vyjde na dvě maki rolky),
  • řasa Nori,
  • salátová okurka,
  • avokádo,
  • filet čerstvého lososa,
  • krabí tyčinky,
  • sójová omáčka,
  • wasabi pasta,
  • nakládaný zázvor,
  • bambusová rohož,
  • sushimat.

Veškeré ingredience, které chcete použít do sushi očistěte a nakrájejte na podélné úzké plátky. Připravte si rohož na výrobu sushi a na ni položte řasu Nori. Otevřete balení Slim Pasta Sticky Rice a přímo z balení na řasu vytlačte polovinu obsahu sáčku s rýží. Rýže by měla pokrývat ¾ plochy řasy. Nyní položte na rýži ingredience, které jste do sushi zvolili (avokádo, losos, krabí tyčinky, zelenina..), namočte si prsty a začněte rolovat. Až budete mít rolku hotovu, nakrájejte ji na jednotlivé kousky a položte na talíř. K sushi si naservírujte sojovou omáčku, naložený zázvor a pastu wasabi.

shutterstock_1745587490 (1)

TIP: pokud si chcete přeci jen dopřát o něco více kalorickou variantu a sushi rýži dochutit, použijte nálev z octa.

Na 200 g Sushi rýže Slim Pasta Sticky Rice:

  • 75 ml rýžového octa
  • 4 lžičky cukru
  • 1 lžička soli

Než začnete rolovat sushi, nálev jednoduše promíchejte s rýží a postupujte dle návodu.

Dobrou a lehkou chuť