Co budete potřebovat
- ½ kila mletého masa (je jedno, jaké zvolíte)
- Rajčatový protlak
- Olivový olej
- Cukr nebo erythritol
- Mletou skořici
- Máslo nebo Ghí
- Cibuli
- Sůl
- Rýži Usui
Jak na to
Mleté maso osolte a zamíchejte do něj najemno nakrájenou cibuli. Vytvarujte kuličky, které dejte na plech vyložený pečícím papírem. Dejte péct do trouby na 170 stupňů zhruba na 30 minut (kuličky by po propečení měly mít zlatavou barvu). Než se upečou, připravte si omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo a hned poté přidejte rajčatový protlak. Nechte ho provařit, odstraníte tak jeho kyselost. Přisypejte cukr, který může zkaramelizovat. Přilijte vodu tak aby omáčka byla středně hustá. Dosolte podle své chuti. Přisypejte skořici a znovu nechte provařit. Do hotové omáčky přidejte masové kuličky. Servírujte s Usui rýží, kterou před konzumací propláchněte pod tekoucí vodou. Dobrou chuť.
Zajímavost: Taky jste si mysleli, že rajská omáčka má kořeny v české kuchyni? Omyl. Rajská omáčka vznikla v Itálii. První zmínky o této omáčce se objevují již v 18. století a to v Neapoli. Hlavní surovinou této omáčky jsou totiž, jak jinak, rajčata. A ty se na naše území rozšířila až ve 30. letech 19. století.
Usui: Konjaková rýže USUI, vytvořená z konjakové rostliny, je průlomem v oblasti zdravé výživy. Tato rýže nabízí zdravou a nízkokalorickou alternativu k tradiční rýži, což ji činí vhodnou pro ty, kteří chtějí udržet zdravou hmotnost a stravovací návyky.
Velkou předností konjakové rýže USUI je její vysoký obsah vlákniny glukomannan, která přispívá ke zvýšení pocitu sytosti. To může být prospěšné při snižování příjmu kalorií a dosažení cílů týkajících se hmotnosti. Navíc tato rýže je bezlepková, což ji činí skvělou volbou pro lidi s celiakií a glutenovou intolerancí.
Díky neutrální chuti můžete konjakovou rýži USUI kombinovat s různou řadou pokrmů. Hodí se do asijských, evropských, italských kuchyní a spoustu dalších.