Konjak, ze které je Slim Pasta vyrobena, je celosvětově známý jako zdravá rostlina, která pochází z netoxikovaného prostředí asijských pohoří a splňuje tak parametry bio původu. Potraviny, které se z konjaku vyrábí, pomáhají rozšířit jídelníček mnoha lidem, kteří se potýkají s různými výživovými omezeními, alergiemi či intolerancemi na potraviny. Patří sem onemocnění jako je diabetes, celiakie, intolerance na laktózu, ale i obezita. Přílohy vyrobené z konjaku se proto v potravinářství řadí mezi velmi prospěšné a zdravé potraviny, které jsou zároveň vhodné pro vegany a vegetariány.
Onemocnění střev či Crohnova choroba
Pokud máte problémy se zažíváním, chronickým onemocněním střev či Chronovou chorobou, v takových případech konzumaci Slim Pasty nedoporučujeme. Vysoký obsah vlákniny glukomannan, která je běžně lidskému organismu velmi prospěšná, by mohla u lidí s tímto onemocněním vyvolat obtíže.
Slim Pasta v dětském jídelníčku
Konjakové přílohy mají téměř nulovou energetickou hodnotu, proto je jejich zařazení do dětského jídelníčku nutné konzultovat s lékařem. Přílohy Slim Pasta je důležité podávat s dalšími energeticky vydatnými potravinami, jako je maso, ryby a zelenina.
Dostatek tekutin
Vzhledem k vysokému obsahu vlákniny je velmi důležité při konzumaci konjakových příloh Slim Pasta dohlížet na dostatečný příjem tekutin, aby mohla potravina bezpečně doputovat do žaludku, kde nabývá na svém objemu a navozuje pocit plnosti. Znamená to tedy – čím větší množství konjakových příloh konzumujete, tím více tekutin byste měli přijímat.
Pokud si nejste jisti, zda váš zdravotní stav umožňuje konzumaci konjakových příloh, vždy konzultujte jejich užívání se svým lékařem.