3denní jídelníček podle výživové poradkyně

Chybí vám nápady na zdravý a odlehčený jídelníček? Inspirujte se naším menu, které sestavila výživová poradkyně. Pomůže vám s kombinací potravin i se zařazením konjakových příloh do běžného dne.

Den první

Snídaně: ovesná kaše se strouhaným jablkem, skořicí a vlašskými ořechy

ovesná kaše 1 (1)

Ingredience:

200 ml mléka, 45 g vloček, 100 g strouhaného jablka, 20 g vlašských ořechů, skořice.

Postup:

V kastrůlku zahřejte mléko a po chvíli přidejte vločky. Míchejte pár minut, až vločky změknou a mléko se vsákne. Směs naservírujte do mističky, smíchejte s nastrouhaným jablkem a posypte skořicí a vlašskými ořechy.

Dopolední svačina: bílý jogurt s mandarinkou a čekankovým sirupem

jogurt, mandarinka, sirup 1 (1)

Ingredience:

150 g bílého jogurtu (3 % tuku), 70 g mandarinky, 10 g čekankového sirupu.

Postup:

V mističce smíchejte bílý jogurt s mandarinkou a zalijte čekankovým sirupem.

Oběd: pečený losos se zeleninovou rýží

losos 1 (1)

Ingredience:

100 g konjakové rýže, 150 g lososa, 20 g cibule, 15 g oleje, 100 g libovolné zeleniny, 20 g nastrouhaného parmezánu, koření.

Postup:

Troubu předehřejte na teplotu 200 °C a dno plechu na pečení vyložte alobalem. Filet z lososa osušte papírovou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a pečte 4-6 minut. Mezitím osmahněte na rozpáleném oleji najemno nakrájenou cibuli, přidejte pokrájenou zeleninu, pod studenou vodou propláchnutou konjakovou rýži, chvíli restujte, vyndejte lososa z trouby a můžete servírovat. Na závěr posypte nastrouhaným parmezánem.

Odpolední svačina: zeleninový salát s feta sýrem

salát feta (1)

Ingredience:

200 g libovolné zeleniny (cherry rajčata, ledový salát, paprika), 50 g sýru feta.

Postup:

Nakrájenou zeleninu smíchejte s kostkami sýru feta.

Večeře: čínská kuřecí směs s konjakovými nudlemi

čína 2 (1)

Ingredience:

100 g konjakové rýže, 100 g kuřecích prsou, 100 g čínské mražené zeleniny, 50 g pórku, 15 g oleje, koření.

Postup:

Na rozpáleném oleji restujte nakrájená kuřecí prsa, po chvíli přidejte zeleninu a pod studenou vodou propláchnutou konjakovou rýži. Okořeňte a můžete servírovat.

Den druhý

Snídaně: proteinový chlebík s guacamole
Dopolední svačina: kefír s malinami
Oběd: boloňská omáčka s hovězím masem a konjakovými špagetami
Odpolední svačina: zelný salát
Večeře: krevety na asijský způsob s restovanými konjakovými nudlemi

Den třetí

Snídaně: čokoládová kaše s quinoou, malinami a kokosem
Dopolední svačina: tvaroh s čekankovým sirupem, kousky proteinových sušenek a pomerančem
Oběd:  houbové rizoto z konjakové rýže s vepřovou panenkou
Odpolední svačina: cottage sýr s bylinkami a česnekovým sucharem
Večeře: konjakové penne se sýrovou omáčkou a slunečnicovými semínky