Italské tagliatelle s uzeným lososem

Itálie je známá pro rozmanitost vánočních tabulí. Nemá totiž jedno typické slavnostní jídlo. Servírované pokrmy se liší podle regionů a odráží tak místní chutě spojené s využitím tradičních surovin. My vás s naším receptem zasvětíme do chutí severní Itálie, kde má ryba na vánočním stole své pevné místo. Nízkokalorické tagliatelle s uzeným lososem si zamilujete pro jejich lehkou a smetanovou chuť.

Italské tagliatelle s uzeným lososem (1)

Ingredience na 1 - 2 porce:

  • 1 balení Slim Pasta tagliatelle BIO v nálevu,
  • 100 g uzeného lososa,
  • 50 ml 10% smetany na vaření,
  • trocha másla,
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku,
  • kopr na posypání.

Jak na to

Plátky lososa nakrájejte na nudličky a zlehka orestujte na másle. Poté ho zalijte smetanou a navrch nastrouhejte špetku muškátového oříšku. Nízkokalorické tagliatelle vyjměte z obalu a několikrát důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte na pánev a promíchejte se smetanovou omáčkou a lososem. Při servírování ozdobte snítkou kopru.

Tip: Pro intenzivnější chuť přidejte k lososu panáka brandy a flambujte.