Houbový kuba je oblíbeným pokrmem ze sušených hub, který se během vánočních svátků servíruje v mnoha domácnostech. Jeho recept se traduje již od pohanských dob, kdy symbolizoval jídlo chudého lidu. Základem původního receptu jsou kroupy, my jsme pro vás připravili rýžovou verzi. A ne jen tak ledajakou. Nízkokalorická rýže bez nálevu má také minimální počet sacharidů, přičemž chuť pokrmu bude zachována. Užijte si odlehčenou verzi a dopřejte si dvojitou porci.
Ingredience pro 2 - 3 porce:
- 2 balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
- 5 hrstí sušených hub,
- olivový olej na vymazání,
- 5 šalotek,
- 4 stroužky česneku,
- sušená majoránka,
- sušený libeček,
- hrst vlašských ořechů,
- hladkolistá petrželka na ozdobu,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to
Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát. Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou šalotku, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby. Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku, libeček a podle chuti osolte. Slim Pasta rýži vyjměte z obalu, smíchejte se směsí a důkladně promíchejte. Pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C a těsně před koncem pečení zasypejte ořechy. Servírujte ozdobené petrželkou.