Houbový kuba s rýží

Houbový kuba je oblíbeným pokrmem ze sušených hub, který se během vánočních svátků servíruje v mnoha domácnostech. Jeho recept se traduje již od pohanských dob, kdy symbolizoval jídlo chudého lidu. Základem původního receptu jsou kroupy, my jsme pro vás připravili rýžovou verzi. A ne jen tak ledajakou. Nízkokalorická rýže bez nálevu má také minimální počet sacharidů, přičemž chuť pokrmu bude zachována. Užijte si odlehčenou verzi a dopřejte si dvojitou porci.

Houbový kuba s rýží (1)

Ingredience pro 2 - 3 porce:

  • 2 balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 5 hrstí sušených hub,
  • olivový olej na vymazání,
  • 5 šalotek,
  • 4 stroužky česneku,
  • sušená majoránka,
  • sušený libeček,
  • hrst vlašských ořechů,
  • hladkolistá petrželka na ozdobu,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát. Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou šalotku, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby. Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku, libeček a podle chuti osolte. Slim Pasta rýži vyjměte z obalu, smíchejte se směsí a důkladně promíchejte. Pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C a těsně před koncem pečení zasypejte ořechy. Servírujte ozdobené petrželkou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení