Karelské pirohy po česku

Pokud toužíte proniknout do tajů severské kuchyně, ochutnejte typickou finskou chuťovku - Karelské pirohy. Hojně se pečou během vánočních svátků, ale najdete je v místních pekárnách během celého roku. Běžně se přikusují  k polévce, steaku ze soba nebo jen tak. My jsme pro vás připravili variantu z listového těsta, speciální sticky rýže a lahodného nízkokalorického kečupu bez cukru a tuku.

 Karelské pirohy po česku (1)

Ingredience na 8 pirohů:

  • 1x balení Slim Pasta sticky rýže bez nálevu
  • 1x balené, rozválené listové těsto
  • nízkokalorický kečup Slim Pasta nebo nízkolaorický dresink Barbecue
  • 50 ml smetany
  • 50 g goudy
  • vajíčko na potření
  • sůl a pepř na dochucení

Jak na to

Rozválené listové těsto nakrájejte na 8 stejných obdélníků. Propláchnutou sticky rýži chvilku povařte ve smetaně, osolte  a přidejte nastrouhaný sýr. Směs nechte vychladnout a po 20 minutách poklaďte střed placičky vrchovatou lžící rýžové náplně. Okraje zdvihněte a mírným stlačením mezi prsty vytvarujte ohrádku a lehce zmáčkněte tak. aby směs nevytekla. Pečte na 180 - 200 stupňů po dobu 10 až 15 minut na plechu s pečícím papírem. Po upečení potřete okraje pirohů rozpuštěným máslem nebo vajíčkem a servírujte s nízkokalorickým kečupem či barbecue omáčkou.

Tip: Pokud chcete upéct Karelské pirohy podle tradičního receptu, připravte si těsto z jemně mleté žitné mouky, vody a lžičky soli a másla na potření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení