Tradiční vietnamská polévka, jejíž základem jsou nudle, maso, vývar a bylinky, přináší trochu exotiky i do naší kuchyně. Její historie by vydala na knihu a příprava vyžaduje nějaký čas. Odměnou vám ale bude nezapomenutelný gurmánský zážitek. Pokud milujete asijskou kuchyni, inspirujte se naším receptem, který navíc klasické rýžové nudle nahrazuje nudlemi z konjaku. Ty mají ke kaloriím asi tak daleko, jako je z Prahy do Vietnamu a možná ještě dál. Chuť to ale nijak neovlivní, naopak budete mít z téhle vydatné pochoutky ještě lepší pocit.
Ingredience pro 1 - 2 porce:
- 1 balení Slim Pasta thajských nudlí BIO v nálevu,
- hovězí kližka a kosti na vývar,
- 100 g hovězí svíčkové (či jiného dobrého hovězího),
- 2 jarní cibulky,
- 1 svazek koriandru,
- 1 limetka,
- koření (badyán, kardamom a celá skořice),
- čerstvý zázvor,
- chilli papričky,
- bambusové klíčky,
- rybí omáčka,
- citronová tráva.
Jak na to
Ideální je připravit si z hovězí kližky, kostí a koření silný vývar. Ten se obvykle vaří asi 5 hodin na velmi mírné ohni a následně je třeba důkladně ho scedit. Na oleji orestujte koření (skořici, kardamom a badyán), přidejte očištěný zázvor a cibulku a ještě jednou krátce restujte. Obsah pánve přidejte k vývaru a vše vařte ještě dalších 10 minut. Hovězí svíčkovou nakrájejte na tenké plátky a marinujte lžičkou rybí omáčky. Thajské nudle propláchněte pod studenou tekoucí vodou a spolu s masem přidejte do vroucího vývaru. Povařte 2 minuty a servírujte do hluboké mísy. Navrch přidejte čerstvý koriandr, bambusové klíčky a citronovou trávu a zvlášť servírujte chilli papričky s limetkou.