Čočková polévka s rýží a slaninou

Žlutá, černá, zelená, velkozrnná..Při vaření máte na výběr z několika druhů čočky. Pokud si vyberete tu červenou, za pár minut budete servírovat polévku plnou vitamínů, minerálů a bílkovin. Červená čočka má ze všech druhů luštěnin nejlepší stravitelnost a skvěle prospívá celému trávicímu systému. V kombinaci s nízkokalorickou rýží, která má minimální počet kalorií a žádné sacharidy, tak vykouzlíte sytý a lahodný oběd či večeři, která perfektně zapadne do vašeho redukčního plánu.

IMG_6341 (1)

Ingredience pro 1 - 2 porce:

  • 1 balení Slim Pasta rýže BIO v nálevu,
  • ½ litru vývaru
  • 200 g červené čočky,
  • 1 mrkev,
  • 1 malá cibule,
  • 2 plátky kvalitní slaniny,
  • petrželka,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

V hrnci osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte mrkev. Po chvíli vsypte červenou čočku, zalijte vývarem a okořeňte. Vařte asi 10 minut a poté přimíchejte propláchnutou konjakovou rýži a vařte dalších 5 minut na mírném ohni. Při servírování posypte osmahnutou slaninou a petrželkou.