Šťavnaté špagety all´amatriciana

Další ikona italské kuchyně má své kořeny v malém městečku Amatrice. Tahle šťavnatá pochoutka je opět důkazem toho, že k uvaření lahodného italského jídla, stačí pár ingrediencí. Stačí jen vhodně zkombinovat ty správné. My jsme si vystačili se slaninou, rajčaty, sýrem a trochou vína a jako bonus jsme použili naše konjakové špagety, jejichž kalorickou hodnotu si zamilujete. Tu správnou chuť a vůni celému pokrmu dodává bílé víno. Špagety all´amatriciana jsou bezpochyby nedílnou součástí tamní kuchyně. Pokud patří italská jídla mezi favority, tehle recept by na vašem menu rozhodně neměl chybět.

_DSC1900final

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1x balení konjakových špaget Slim Pasta BIO v nálevu,
  • 4x plátek slaniny,
  • 200 ml bílého vína,
  • 1x plechovka konzervovaných rajčat (420 g),
  • 2x menší mrkev,
  • 2x stroužek česneku,
  • 1x menší cibule,
  • parmezán na posypání,
  • špetka rozmarýnu,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Slaninu nakrájejte na proužky a osmahněte při střední teplotě po dobu zhruba 10 minut. Až bude pěkně křupavá, nechte ji na papírové utěrce okapat. Do prázdného hrnce vhoďte nakrájenou cibuli a nakrájenou oloupanou mrkev, osolte a zlehka restujte zhruba 5 minut. Přidejte najemno nadrcený česnek a rozmarýn a ještě chvíli opékejte, dokud se směs nerozvoní. Poté základ zalijte vínem a vařte zhruba 5 minut. Po chvíli přidejte nakrájená konzervovaná rajčata, hrnec napůl přikryjte pokličkou, ztlumte teplotu a za občasného míchání omáčku vařte, až zhoustne. Mezitím vyjměte konjakové nudle z balení a pod tekoucí vodou několikrát propláchněte. V momentě .kdy je omáčka hotová do ní zamíchejte slaninu, sůl, pepř, špagety a ještě chvíli prohřejte. Na závěr naservírujte na talíř, posypte parmezánem a pusťte se do toho.

Tip: Omáčku vařte dostatečně dlouho, aby se všechny suroviny dostatečně prolnuly. Výsledkem bude výrazná a delikátní chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení