Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými ořechy

Omáčky jsou v naší kuchyni bezpochyby oblíbenou záležitostí. Pokud rádi mlsáte, na jazyku se rozplývající makovou omáčku si zamilujete. Mák je navíc bohatým zdrojem vitamínů a minerálů a obsahuje až dvanáctkrát více vápníku než mléko. Maková omáčka se často podává k dukátovým buchtičkám, kynutým knedlíkům či vdolkům. My pro vás máme zdravější variantu, kde cukr nehraje hlavní roli. V kombinaci s konjakovými fettucine totiž hravě vykouzlíte nízkokalorickou pochoutku, kterou si můžete vychutnat bez výčitek.

_DSC2920 final

Ingredience pro 2 – 3 porce:

  • 2x balení konjakových fettuccine Slim Pasta v nálevu,
  • 150 g mletého máku,
  • 0,5 - 0,75 l polotučného mléka,
  • 1x lžíce čekankového sirupu / medu,
  • 1x lžíce strouhaného perníku pro zahuštění,
  • špetka skořice,
  • špetka citrónové kůry,
  • hrst nasekaných vlašských ořechů,
  • hrst rozinek.

Jak na to

Do kastrůlku nalijte mléko a chvíli ho prohřívejte. Přidejte namletý mák a na mírném ohni stále míchejte, ať se nepřipálí. Omáčka začne postupně houstnout. Po chvíli oslaďte špetkou skořice a čekankovým sirupem a přidejte citrónovou kůru.

Připravte si fettuccine Slim Pasta v nálevu. Vyjměte je z obalu, vylijte nálev a pod tekoucí vodou je několikrát důkladně propláchněte. Zbavíte je tak typického konajkového aroma. Poté je přidejte do makové omáčky a vše pár minut důkladně prohřívejte. Fettuccine s makovou omáčkou servírujte do hlubších mističek a na závěr posypejte nasekanými vlašskými ořechy.

TIP: Zdá se vám omáčka příliš řídká? Zahustěte ji trochou strouhaného perníku. Pokud jste milovníci rozinek, i ty se skvěle do máčky hodí.

 Dobrou a lehkou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení