Mexické burrito s hovězím masem a nízkokalorickou rýží

Mexická kuchyně se vyznačuje typicky výraznými chutěmi a ingrediencemi všech barev. Základem jsou fazole, chilli papričky, kukuřice a kukuřičná či pšeničná mouka, ze které se vyrábí tradiční mexické pečivo - tortilly. Ty jsou základem pokrmu burrito, který si získal oblibu po celém světě. Burrito znamená ve španělštině „oslík“, protože svým tvarem připomíná balíky převážené na oslím hřbetě. My jsme si burrito připravili s nízkokalorickou rýží Slim Pasta, která tuto lahůdku značne kaloricky odlehčí a vy si tak můžete bez výčitek naservírovat "oslíka" navíc.

_DSC9833

Ingredience pro 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta bez nálevu
  • 4 větší pšeničné tortilly
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 300 g černých fazolí v konzervě
  • 200 g sýru cheddar
  • 400 g drcených rajčat
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr
  • 1 chilli paprička
  • špetka mleté papriky
  • pepř, sůl

Postup:

V kastrůlku rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s cibuli s česnekem, chilli papričkou a orestujte dokud nebude cibule sklovatá. Do kastrůlku vložte hovězí maso a osmažte ho, dokud nebude hnědé. Pak přijdete rajčata, mletou papriku, směs osolte, opepřete, vše promíchejte a chvíli poduste. Otevřete obal rýže Slim Pasta, rýži vsypte přímo do masového ragú a vše pečlivě promíchejte a ragů ještě chvilku prohřívejte. Po cca 5 minutách přidejte do směsi černé scezené fazole a opět vše promíchejte. Na závěr přidejte nadrobno nasekaný koriandr. Připravte si tortilly. Můžete je ohřát buď v mikrovlnné troubě nebo na sucho na pánvi. Až budou tortilly hotové, nasypte na ně strouhaný sýr cheddar a přidejte hovězí ragů. Množství by mělo být takové, aby šla tortilla pohodlně zabalit a nic z ní nevyteklo. Přehněte prázdné okraje přes směs a zabalte do ruličky. Burrito servírujte se zakysanou smetanou.

TIP: tortilly můžete ještě vylepšit. Posypejte je cheddarem a dejte zapéct do trouby na 180 °C cca 8 - 10 minut.

Dobrou a lehkou chuť! :)