Mexické burrito s hovězím masem a nízkokalorickou rýží

Mexická kuchyně se vyznačuje typicky výraznými chutěmi a ingrediencemi všech barev. Základem jsou fazole, chilli papričky, kukuřice a kukuřičná či pšeničná mouka, ze které se vyrábí tradiční mexické pečivo - tortilly. Ty jsou základem pokrmu burrito, který si získal oblibu po celém světě. Burrito znamená ve španělštině „oslík“, protože svým tvarem připomíná balíky převážené na oslím hřbetě. My jsme si burrito připravili s nízkokalorickou rýží Slim Pasta, která tuto lahůdku značne kaloricky odlehčí a vy si tak můžete bez výčitek naservírovat "oslíka" navíc.

_DSC9833

Ingredience pro 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta bez nálevu,
  • 4 větší pšeničné tortilly,
  • 500 g mletého hovězího masa,
  • 300 g černých fazolí v konzervě,
  • 200 g sýru cheddar,
  • 400 g drcených rajčat,
  • 1 kelímek zakysané smetany,
  • 1 cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • olivový olej,
  • čerstvý koriandr,
  • 1 chilli paprička,
  • špetka mleté papriky,
  • pepř, sůl.

Jak na to

V kastrůlku rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s cibuli s česnekem, chilli papričkou a orestujte dokud nebude cibule sklovatá. Do kastrůlku vložte hovězí maso a osmažte ho, dokud nebude hnědé. Pak přijdete rajčata, mletou papriku, směs osolte, opepřete, vše promíchejte a chvíli poduste. Otevřete obal rýže Slim Pasta, rýži vsypte přímo do masového ragú a vše pečlivě promíchejte a ragů ještě chvilku prohřívejte. Po cca 5 minutách přidejte do směsi černé scezené fazole a opět vše promíchejte. Na závěr přidejte nadrobno nasekaný koriandr. Připravte si tortilly. Můžete je ohřát buď v mikrovlnné troubě nebo na sucho na pánvi. Až budou tortilly hotové, nasypte na ně strouhaný sýr cheddar a přidejte hovězí ragů. Množství by mělo být takové, aby šla tortilla pohodlně zabalit a nic z ní nevyteklo. Přehněte prázdné okraje přes směs a zabalte do ruličky. Burrito servírujte se zakysanou smetanou.

TIP: tortilly můžete ještě vylepšit. Posypejte je cheddarem a dejte zapéct do trouby na 180 °C cca 8 - 10 minut.

Dobrou a lehkou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení