Fettuccine s omáčkou z pražených vlašských ořechů a gorgonzolou

Milovníci ořechových jídel zbystřete! Krémová omáčka z vlašských ořechů s jemně nasládlou chutí gorgonzoly uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Jejím hlavním tajemstvím je dokonalé upražení ořechů - tedy ani málo, ani moc. Pražením ořechy získají ještě lepší chuť a neodolatelné kouřové aroma. Provoní celý byt a navíc ztratí svou typickou hořkost. Lahodnou omáčkou pak obalíte nízkokalorické fettuccine a můžete servírovat.

_DSC2969final

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1x balení Slim Pasta fettuccine v nálevu,
  • 250 ml polotučného mléka nebo 12% smetany na vaření,
  • 200 g ořechů - na omáčku a posypání,
  • 150 g gorgonzoly,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Čistou pánev rozpalte a přidejte 150 g vlašských ořechů. Na mírném ohni je pražte 10-15 minut. Dosáhnete tak lepší chuti, aniž byste přišli o živiny, které ořechy ukrývají. Po vychladnutí je rozdrťte v mixéru na jemný prášek. V kastrůlku zahřejte mléko nebo smetanu, vmíchejte ořechovou drť a přidejte gorgonzolu, dokud se nerozpustí. V případě potřeby ještě mírně osolte. Poté vyjměte z obalu fettuccine, několikrát opláchněte pod studenou tekoucí vodou a vmíchejte do sýrovo-ořechové máčky. Těstoviny se pěkně obalí a nasáknou ořechovou chuť. Naservírujte na talíř, posypte zbytkem nasekaných ořechů a pro zvýraznění chuti případně trochou rozmarýnu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení