Fettuccine s omáčkou z pražených vlašských ořechů a gorgonzolou

Milovníci ořechových jídel zbystřete! Krémová omáčka z vlašských ořechů s jemně nasládlou chutí gorgonzoly uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Jejím hlavním tajemstvím je dokonalé upražení ořechů - tedy ani málo, ani moc. Pražením ořechy získají ještě lepší chuť a neodolatelné kouřové aroma. Provoní celý byt a navíc ztratí svou typickou hořkost. Lahodnou omáčkou pak obalíte nízkokalorické fettuccine a můžete servírovat.

_DSC2969final

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1x balení Slim Pasta fettuccine v nálevu,
  • 250 ml polotučného mléka nebo 12% smetany na vaření,
  • 200 g ořechů - na omáčku a posypání,
  • 150 g gorgonzoly,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Čistou pánev rozpalte a přidejte 150 g vlašských ořechů. Na mírném ohni je pražte 10-15 minut. Dosáhnete tak lepší chuti, aniž byste přišli o živiny, které ořechy ukrývají. Po vychladnutí je rozdrťte v mixéru na jemný prášek. V kastrůlku zahřejte mléko nebo smetanu, vmíchejte ořechovou drť a přidejte gorgonzolu, dokud se nerozpustí. V případě potřeby ještě mírně osolte. Poté vyjměte z obalu fettuccine, několikrát opláchněte pod studenou tekoucí vodou a vmíchejte do sýrovo-ořechové máčky. Těstoviny se pěkně obalí a nasáknou ořechovou chuť. Naservírujte na talíř, posypte zbytkem nasekaných ořechů a pro zvýraznění chuti případně trochou rozmarýnu.