Kuřecí Tikka Masala s rýží

Pro milovníky indické kuchyně tu dnes máme tip na jejich klasiku. Postačí vám pár ingrediencí a naše nízkokalorická rýže, kterou jen vybalíte a ohřejete. Indická kuchyně je známá pro své hojné používání koření, proto jím rozhodně nešetřete.

 Kureci tikka

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1 balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 150 g kuřecích prsou,
  • 150 ml smetany ke šlehání,
  • 1 plechovka krájených rajčat,
  • 1 lžíce oleje,
  • 1 větší cibule,
  • 2 rajčata,
  • lžička nastrouhaného zázvoru,
  • prolisovaný česnek - dle chuti,
  • 1 lžička kurkumy,
  • 1 lžička mletého římského kmínu,
  • 1 lžička indického kari,
  • celá skořice,
  • celý kardamom,
  • 2 hvězdičky badyánu,
  • 4 bobkové listy,
  • hrst čerstvého koriandru,
  • sůl,
  • čerstvá chilli paprička - dle chuti.

Jak na to

Rozpalte pánev a osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Restuje asi 2 minuty. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Ochuťte chilli papričkou a povařte 15 minut. Mezitím orestujte nakrájená a osolená kuřecí prsa a přidejte do omáčky. Na závěr vyjměte bobkový list, kardamom, badyán a skořici. Vybalte a ohřejte rýži a můžete servírovat.