Kuřecí Tikka Masala s rýží

Pro milovníky indické kuchyně tu dnes máme tip na jejich klasiku. Postačí vám pár ingrediencí a naše nízkokalorická rýže, kterou jen vybalíte a ohřejete. Indická kuchyně je známá pro své hojné používání koření, proto jím rozhodně nešetřete.

 Kureci tikka

Ingredience pro 1 – 2 porce:

  • 1 balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 150 g kuřecích prsou,
  • 150 ml smetany ke šlehání,
  • 1 plechovka krájených rajčat,
  • 1 lžíce oleje,
  • 1 větší cibule,
  • 2 rajčata,
  • lžička nastrouhaného zázvoru,
  • prolisovaný česnek - dle chuti,
  • 1 lžička kurkumy,
  • 1 lžička mletého římského kmínu,
  • 1 lžička indického kari,
  • celá skořice,
  • celý kardamom,
  • 2 hvězdičky badyánu,
  • 4 bobkové listy,
  • hrst čerstvého koriandru,
  • sůl,
  • čerstvá chilli paprička - dle chuti.

Jak na to

Rozpalte pánev a osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Restuje asi 2 minuty. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Ochuťte chilli papričkou a povařte 15 minut. Mezitím orestujte nakrájená a osolená kuřecí prsa a přidejte do omáčky. Na závěr vyjměte bobkový list, kardamom, badyán a skořici. Vybalte a ohřejte rýži a můžete servírovat.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení