Houbové rizoto s tymiánem

Co Čech to houbař. A proto mezi recepty z hub určitě nesmí chybět klasické rizoto. Houby jsou zdrojem vitamínů a minerálů a navíc jsou bez tuku a kalorií. A když k tomu přidáte nízkokalorickou konjakovou rýži Slim Pasta, možná si dopřejete hned dvojitou porci. Naši verzi jsme ještě jemně přiostřili. Tymián, kdysi považován za kouzelnou bylinku, která měla údajně chránit před čarodějnictvím a zlými silami, dodá rizotu specifickou chuť i pronikavou vůni. Navíc podporuje trávení těžkých jídel a má mimořádné dezinfekční vlastnosti.

_DSC1938 hfinal

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 200 g lesních hub nebo žampionů,
  • 100 ml zeleninového vývaru,
  • 1x větší cibule,
  • 1x stroužek česneku,
  • 1 lžíce másla / olivového oleje,
  • 1 čajová lžička sušeného a snítka čerstvého tymiánu,
  • parmezán na posypání,
  • sůl a pepř na ochucení.

Jak na to

Na pánvi zahřejte olej nebo máslo a osmahněte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, na slabé plátky nakrájené houby a tymián. Směs důkladně promíchejte a pár minut restujte. Po chvíli přilijte zeleninový vývar a povařte, až se voda trochu odpaří. Mezitím vyjměte Slim Pasta rýži z obalu, přidejte do houbové směsi a zamíchejte. Pak stačí jen dochutit solí a pepřem, posypat nastrouhaným parmezánem, lístky tymiánu a můžete servírovat. 

Tip: Pokud jste milovníci smažené cibulky, tak si na začátku vaření dejte trochu cibule bokem, osmahněte ji dozlatova a na závěr s ní rizoto ozdobte společně s tymiánem a parmezánem.

Dobrou a lehkou chuť!