Co budete potřebovat
- Čerstvé, mražené nebo sušené houby
- Cibuli
- Smetanu na vaření
- Sýr typu Philadelphia
- Olej
- Sůl, pepř
- Fettuccine USUI
Jak na to
Pokud pracujete s čerstvými houbami, před jejich použitím je pečlivě očistěte a nakrájejte na větší kusy. Pokud budete pracovat se sušenými houbami, ty namočte před vařením na 30 minut do vlažné vody.
Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Následně přidejte houby (pozor, protože jsou plné vody, budou prskat). Smažte je cca 5 minut a poté přilijte smetanu. Po jejím zahřátí (nesmí vařit) přidejte sýr a ten nechte pomalu ve smetaně rozpustit. Osolte a opepřete. Omáčku nechte projít varem – smetana tak zhoustne. Podávejte s Usui těstovinami. Ty před konzumací stačí jen propláchnout pod tekoucí vodou. Dobrou chuť.
Zajímavost: Možná jste to nevěděli, ale konzumace hub je pro lidský organismus velmi prospěšná (pokud tedy samozřejmě vynecháme houby jedovaté). Obsahují totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Třeba riboflavin a niacin, které prokazatelně snižují cholesterol. Zdravé jsou i pro vaše srdce, a to díky obsahu hořčíku. Jsou i plné antioxidantů, které pomáhají předcházet třeba rakovině. Takže až bude čas, jděte houbařit. Nejen, že si v lese pročistíte hlavu, ale domů si přinesete košík plný zdraví.
Usui: Proč jíst místo klasických konjakové těstoviny Usui? Je to jednoduché. Nemají skoro žádné sacharidy a mají nepatrnou kalorickou hodnotu. Takže se nemusíte bát, že po nich přiberete, i když si k nim uděláte klasickou omáčku. A prospěšné budou i pro vaše trávení. Ve vašich střevech totiž budou fungovat jako jakýsi „kartáč“ a dokonale vám je vyčistí. Což po čase poznáte i na vaší pleti, vlasech nebo nehtech.