Fettuccine s pestem, bramborami a zelenými fazolkami

Jednodušší už to být nemůže. Tento vegetariánský recept uvítají nejen vegetariáni, ale i chroničtí nestíhači a dietáři. Je totiž jednoduchý, za chvilku hotový, dietní a skvělé chutná. Jestli jste ještě nikdy nevyzkoušeli těstoviny s bramborami, teď nastal ten správný čas. Konjakové fettuccine vás zasytí a dodají dobrý pocit z lehkého jídla bez zbytečných kalorií, lepku, přidaných glutamátů, chemických látek a sacharidů. 

Recept pro 2 osoby

_DSC1852Ingredience

  • 1 balení Slim Pasta Fettuccine bez nálevu
  • 200g zelených fazolek
  • 6 brambor
  • malá lžička másla
  • kousek parmazánu na posypání
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Pesto:

  • 2 šálky (100 g) čerstvé bazalky
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku piniových oříšků, lehce opečených (+ navíc na ozdobu)
  • 1/3 šálku (50 g) čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1/3 šálku (50 g) čerstvě nastrouhaného sýra pecorino
  • ½ šálku (120 ml) extra panenského olivového oleje

Postup: 

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a dejte vařit. Mezi tím si připravte pesto. Smíchejte bazalku, česnek a sůl v kuchyňském robotu a směs mixujte po dobu 5 sekund. Přidejte piniové oříšky, sýry a polovinu oleje. Směs mixujte po dobu 5 sekund. Přidejte zbytek oleje a mixujte do hladkého pesta. Když budete mít připravené pesto, rozpusťte na pánvičce kousek másla a orestujte zelené fazolky. Otevřete balení Slim Pasta Fettuccine a přidejte na pánev k fazolkám. Nakonec přidejte na pánev slité brambory a vše pečlivě promíchejte. Naservírujte si fettuccine na talíř nebo do misky, posypte parmazánem, rozdrcenými piniovými oříšky a ozdobte čerstvými lístky bazalky.

TIP: Brambory můžete také upéct v troubě se slupkou a pokud si chcete vaření ještě více zjednodušit, použijte kupované pesto.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení