Fettuccine s pestem, bramborami a zelenými fazolkami

Jednodušší už to být nemůže. Tento vegetariánský recept uvítají nejen vegetariáni, ale i chroničtí nestíhači a dietáři. Je totiž jednoduchý, za chvilku hotový, dietní a skvělé chutná. Jestli jste ještě nikdy nevyzkoušeli těstoviny s bramborami, teď nastal ten správný čas. Konjakové fettuccine vás zasytí a dodají dobrý pocit z lehkého jídla bez zbytečných kalorií, lepku, přidaných glutamátů, chemických látek a sacharidů. 

Recept pro 2 osoby

_DSC1852Ingredience

  • 1 balení Slim Pasta Fettuccine bez nálevu
  • 200g zelených fazolek
  • 6 brambor
  • malá lžička másla
  • kousek parmazánu na posypání
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Pesto:

  • 2 šálky (100 g) čerstvé bazalky
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku piniových oříšků, lehce opečených (+ navíc na ozdobu)
  • 1/3 šálku (50 g) čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1/3 šálku (50 g) čerstvě nastrouhaného sýra pecorino
  • ½ šálku (120 ml) extra panenského olivového oleje

Postup: 

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a dejte vařit. Mezi tím si připravte pesto. Smíchejte bazalku, česnek a sůl v kuchyňském robotu a směs mixujte po dobu 5 sekund. Přidejte piniové oříšky, sýry a polovinu oleje. Směs mixujte po dobu 5 sekund. Přidejte zbytek oleje a mixujte do hladkého pesta. Když budete mít připravené pesto, rozpusťte na pánvičce kousek másla a orestujte zelené fazolky. Otevřete balení Slim Pasta Fettuccine a přidejte na pánev k fazolkám. Nakonec přidejte na pánev slité brambory a vše pečlivě promíchejte. Naservírujte si fettuccine na talíř nebo do misky, posypte parmazánem, rozdrcenými piniovými oříšky a ozdobte čerstvými lístky bazalky.

TIP: Brambory můžete také upéct v troubě se slupkou a pokud si chcete vaření ještě více zjednodušit, použijte kupované pesto.