Thajské červené kari s rýží Slim Pasta

Červené kari je bezesporu jedním z nejoblíbenějších thajských pokrmů. Je specifické kombinací chutí a vůní, které podlehne snad každý. My jsme si pro vás připravili recept na odlehčenou verzi. Ke kari jsme si naservírovali místo běžné kalorické rýže naši konjakovou rýži Slim Pasta. Ta má totiž až o 94% méně kalorií než běžná rýže, neobsahuje žádné sacharidy, lepek, tuky ani sůl a má pouhých 9 kcal na 100 g. Pokud jste v dietě, nebo si chcete odlehčit jídelníček, tento recept je určený právě vám. 

Thajské červené kari s rýží Slim Pasta

Ingredience

  • 1 balení rýže Slim Pasta bez nálevu,
  • 2 kuřecí prsa bez kosti,
  • 1 plechovka kokosového mléka,
  • 1 lžíci červené kari pasty, 
  • 1 cibule,
  • 1 lžičku zázvoru,
  • 2 lžičky kokosového oleje,
  • hrstku čerstvých fazolových lusků,
  • hrstku hráškových lusků ,
  • 1 chilli paprička,
  • 1 limetka,
  • čerstvý koriandr na ozdobu.

Postup

Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a osolte ho. V pánvi si rozehřejte kokosový olej a maso s cibulí do ní přidejte. Maso restujte do té doby, pokud nebude lehce opečené. Do pánve přidejte lžičku zázvoru, chilli papričku, červenou kari pastu a cca 2 minuty restujte. Vše zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a míchejte, dokud nebude mít omáčka hladkou konzistenci. Pak přidejte fazolky a hráškové lusky a ještě cca 5 minut povařte. Stáhněte pánev z ohně, zakapejte kari limetkovou šťávou, přidejte nasekaný koriandr a vše znovu promíchejte. 

Připravte si rýži Slim Pasta -  vyjměte ji z obalu a propláchněte v cedníku pod tekoucí vodou. Rýže se nemusí vařit, ale aby byla dostatečně teplá, je potřeba ji ohřát. Z cedníku ji vysypte na menší pánev a cca jednu minutu ohřívejte, dokud nebude teplá. Můžete ji dát i do mikrovlnné trouby. Pak už jen naservírujte červené kari do misky a rýži buď přímo ke kari, nebo do druhé misky. Na závěr můžete ještě kari ozdobit koriandrem a pokud to máte rádi ostré, tak i chilli papričkami.

TIP: Vyzkoušejte také další varianty kari, jako je žluté či zelené. Postup je stejný, jen místo červené kari pasty použijete žlutou či zelenou kari pastu.