Rychlé fettuccine se slaninou a parmezánem

Jsou dny, kdy máte chuť věnovat vaření velkou část dne a pak jsou dny, kdy chcete mít jídlo na talíři ideálně hned. Dnešní recept je inspirací pro ty, kteří objevili kouzlo vaření s minimem použitých surovin a přitom nemuseli slevit z výtečné chuti. Naše nízkokalorické fettuccine mají minimum kalorií a nemusíte je vařit. Stačí obsah balíčku jen rychle propláchnout, smíchat se zbytkem ingrediencí a můžete servírovat. Slanina a parmezán jsou chuťově výrazné potraviny, které celému receptu zajisté dodají, co je potřeba.

fettucine se slaninou a parmez

Ingredience pro 1 – 2 porce:

Jak na to

Cibuli a slaninu nakrájejte na drobno a osmahněte pár minut na pánvi. Díky slanině není potřeba přidávat tuk navíc. Prolisujte česnek a spolu s propláchnutými těstovinami přidejte ke směsi na pánev. Vše důkladně promíchejte a chvilku prohřejte. Po chvíli můžete servírovat na talíř a na závěr ještě posypejte hoblinami parmezánu.

Tip: recept můžete ochutit nakrájenými sušenými rajčaty, či čerstvě nakrájenými cherry rajčátky. Jejich chuť celý recept perfektně osvěží.