Co je Slim Pasta

Slim Pasta jsou zdravé, nízkokalorické a nízkosacharidové alternativy těstovin a rýže. Jedná se o přílohy vyrobené spojením ovesné vlákniny a mouky z asijské rostliny konjak, které obsahují velký podíl přírodní, ve vodě rozpustné, vlákniny glukomannan, jehož hubnoucí účinky jsou ověřeny vědeckými studiemi.

1_Co je Slim Pasta (1)

Díky svému složení jsou produkty Slim Pasta ideální součástí redukčního či sportovního jídelníčku a hodí se také pro jedince se speciálními výživovými potřebami, jako jsou vegani, vegetariáni, celiaci, diabetici nebo jedinci s intolerancí na laktózu.
V nabídce Slim Pasta najdete přílohy v nálevu (až o 94 % méně kalorií), bez nálevu (až o 90 % méně kalorií), speciální řadu Carb X pro sportovce, hotová jídla a dresinky. Podle typu produktu obsahují konjakové přílohy Slim Pasta oproti běžným přílohám minimum nebo žádné sacharidy, jsou zcela bez tuku a soli a jejich energetická hodnota je minimální.

Přílohy Slim Pasta se nevaří, mají neutrální chuť a jsou připravené k okamžité konzumaci. Díky unikátnímu a patentovanému složení jsou chuťově a vzhledově téměř nerozeznatelné od běžných příloh. Najdete je ve formě špaget, penne, fettuccine, nudlí, lasagní i oblíbené rýže.

 

Co je konjak

Konjak, celým jménem Amorphophallus konjac, je užitková rostlina a tradiční asijská potravina, která se používá po staletí zejména v Japonsku, kde je známá jako Konnyaku. Konjak byl objeven před 500 – 800 lety a byl považován za nedostupnou pochoutku, kterou si mohla dopřávat pouze japonská královská rodina. Za léčivou potravinu jej poprvé označili v Číně a z terapeutických důvodů ji jedli i buddhističtí mniši. Teprve před 100 lety se konjak stal dostupným pro všechny obyvatele Japonska a od té doby patří mezi nejpopulárnějších druhy potravin v Asii.

Konjak se pěstuje v lokalitách mimo civilizaci a pro potravinářský průmysl se využívá její hlíza, ze které se vyrábí konjaková mouka bez sacharidů. Ta se používá k výrobě konjakových potravin – nejčastěji nudlí. Konjaková mouka se získává především kvůli cenné vláknině glukomannan. 

  

Co je glukomannan

Glukomannan je přírodní ve vodě rozpustná vláknina, která se získává se z kořene rostliny konjak. 

Kalorická hodnota glukomannanu je pro organismus velmi nízká, proto je hojně využíván při redukčních dietách, nadváze a obezitě. U rozpustné vlákniny je běžné, že vstřebává vodu a zvětšuje svůj objem, ale glukomannan má tyto účinky extrémně silné. Je totiž schopen nabobtnat až na úctyhodný 50násobek své původní hmotnosti. Díky tomu vyvolává i přes zanedbatelný energetický obsah zřetelný pocit sytosti v žaludku a potlačuje hlad. 

Enzymy v našem trávicím traktu ho nedokáží rozložit, proto tělem projde v téměř nezměněné formě. Detoxikuje trávicí trakt a zároveň “krmí” přátelské bakterie ve střevech, čímž podporuje střevní mikroflóru. Glukomannan má nejen příznivý vliv na hubnutí, ale také snižuje cholesterol a pozitivně ovlivňuje vstřebávání cukrů a tuků v krvi. 

 

Výrobce Slim Pasta

Výrobcem produktů Slim Pasta je britská společnost Eat Water, světový leader  v oboru zdravého stravování. Unikátní potravinu, která vznikla kombinací konjakové mouky, ovesné vlákniny a vody, si nechala patentovat pod názvem Juroat ™.

Naše konjakové těstoviny a rýže Slim Pasta jsou vyrobené v Číně a Indii.
 

Zajímají vás další otázky ohledně produktů Slim Pasta? Přečtěte si nejčastější dotazy (prolink) nebo napište nás kontaktujte na sociálních sítích či emailem na info@slimpasta.cz.