Co je konjak

Konjak, celým jménem Amorphophallus konjac, je užitková rostlina a tradiční asijská potravina, která se používá po staletí zejména v Japonsku, kde je známá jako Konnyaku. Konjak byl objeven před 500 – 800 lety a byl považován za nedostupnou pochoutku, kterou si mohla dopřávat pouze japonská královská rodina. Za léčivou potravinu jej poprvé označili v Číně a z terapeutických důvodů ji jedli i buddhističtí mniši. Teprve před 100 lety se konjak stal dostupným pro všechny obyvatele Japonska a od té doby patří mezi nejpopulárnější druhy potravin v Asii.

2_Co je konjak (1) (1) (1) (1) (1)

Konjak se pěstuje ve vyšších nadmořských výškách, v lokalitách mimo civilizaci a díky tomu není rostlina toxikována nebezpečnými látkami. Pro potravinářský průmysl se využívá hlíza konjaku, ze které se vyrábí konjaková mouka. Ta se používá k výrobě konjakových potravin – nejčastěji nudlí. Konjaková mouka se získává především kvůli cenné vláknině glukomannan, která významně snižuje pocit hladu a díky tomu má velmi příznivé účinky při redukci hmotnosti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení