Fettuccine carbonara

Pokud jste milovníky receptu carbonara, vyzkoušejte ten náš s nízkokalorickými fettuccine Slim Pasta, které obsahují pouhých 9 kcal na
100 g. Tento recept je vhodný pro všechny, kdo jsou v redukční dietě. Pokud byste si chtěli tento recept ještě více odlehčit, máme pro vás také tip na variantu bez smetany.

_DSC9010final

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balení Fettuccine Slim Pasta v nálevu,
  • 200 g slaniny,
  • 100 g parmezánu,
  • 60 ml smetany na vaření,
  • 2x stroužek česneku,
  • 4x žloutek,
  • máslo,
  • sůl,
  • pepř.

Postup

Slaninu nakrájejte na jemné kostičky a česnek rozmačkejte nožem. Na pánvi nechte rozpustit kousek másla a slaninu s česnekem do ní vsypte. Slanina bude pouštět tuk, proto nemusíte použít velké množství másla. Vše opečte tak, aby byla slanina středně propečená. Mezi tím si připravte fettuccine Slim Pasta v nálevu – vyjměte je z pytlíku a minutu proplachujte ve studené vodě. Až bude slanina opečená, vyjměte z pánve česnek, přidejte na pánev fettuccine a promíchejte je se slaninou.

Vezměte žloutky, smetanu a předem nastrouhaný parmezán a vše rozšlehejte v misce. Pánev s těstovinami vezměte z plotny a přidejte do nich směs s vejcem. Těstoviny promíchejte tak, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Těstoviny dochuťte solí, pepřem a servírujte posypané parmezánem.

TIP: Pokud nechcete přidávat do receptu smetanu, zkuste to jako my: těstoviny vložte do pánve a smíchejte je se slaninou. Horké fettuccine vyjměte z pánve na talíř a hned do nich vyklepněte žloutek. Fettuccine musí být opravdu horké, aby se žloutek hezky zatáhnul.