Chilli nudle s citrónem a sezamovým vepřovým masem

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Ač bývá poměrně tučné, my pro vás máme inspiraci na hlavní chod s vepřovými nudličkami a nízkosacharidovými nudlemi. Díky chilli papričce a troše citrónu tak připravíte lahodnou pochoutku, kterou můžete bez výčitek zařadit do svého odlehčeného stravovacího plánu.

DSC01849  

Ingredience na 1 – 2 porce:

  • 1 balení Slim Pasta nudlí bez nálevu,
  • 350 g vepřových nudliček,
  • 150 g cukety,
  • 25 g sezamových semínek,
  • 2 menší chilli papričky,
  • cibule šalotka,
  • jarní cibulka,
  • hrst zelených fazolových lusků,
  • šťáva z citrónu (množství dle chuti),
  • ½ červené papriky,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Slim Pasta nudle vyjměte z obalu a můžete lehce propláchnout pod tekoucí vodou. Nechte okapat. Na pánvi osmahněte na nudličky nakrájené vepřové maso, přidejte nadrobno nakrájenou cuketu, šalotku, jarní cibulku a po chvilce i fazolové lusky. Chilli papričky nakrájejte na velmi drobná kolečka. Do směsi přidejte nudle, promíchejte, zakápněte citrónem a na závěr posypte sezamovými semínky a chilli papričkami.

Tip: Pokud jste milovníci sójové omáčky, přidejte kapku do propláchnutých nudlí, které tak dostanou výraznější chuť