Vánoční mléčná norská rýže

Vánoční norská mléčná rýže je tamním typickým svátečním receptem a ve skandinávských zemích, zejména tedy v Norsku, se servíruje přímo při štědrovečerní hostině. Norská mléčná rýže s lesním ovocem či ovocným rozvarem je také skvělým adeptem na sladkou snídani do postele a servírovat ji můžete v teplé i studené verzi. My jsme ji díky nízkokalorické sticky rýži odlehčili o spoustu zbytečných kalorií a sacharidů, takže jejím množstvím rozhodně nešetřete.

Vánoční norská mléčná rýže

Ingredience na 1 – 2 porce:

  • 1x balení Slim Pasta sticky rýže bez nálevu
  • 100 g směsi mraženého lesního ovoce
  • 150 ml polotučného mléka
  • 2 lžíce medu
  • skořice na posypání

Jak na to

Směs lesního ovoce nechte rozmrazit. Polotučné mléko dejte do menšího hrnce s trochou medu a zahřejte. Přidejte špetku soli a chvíli míchejte. Sticky rýži vyndejte z obalu a přidejte rovnou k mléku. Míchejte pár minut, až mléko trochu nasákne. V jiném kastrůlku chvíli zahřívejte směs lesního ovoce a dochuťte medem. Rýži naservírujte na talíř, smíchejte se směsí lesního ovoce a posypte skořicí.

Tip: Pokud preferujete ovocný rozvar, povařte lesní ovoce po dobu 15 minut, až vznikne ovocná omáčka, případně směs ještě rozmixujte ručním mixérem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení