Nízkosacharidové sushi s avokádem (Avocado maki)

Sushi je lahodná a zdravá pochoutka, kterou si můžete připravit na mnoho způsobů. Je ideální na oslavy nebo jako občerstvení pro návštěvy. Ty nejzákladnější druhy sushi snadno připravíte doma a můžete zvolit ingredience, které vám chutnají. Základem je vybrat vhodnou rýži. Klasická sushi rýže je velmi kalorická, proto není pro dietní režim vhodná. Naše speciální konjaková sushi rýže má snížený obsah sacharidů a je nízkokalorická. Oproti běžné sushi rýži má o 70 % méně kalorií, takže si tuhle pochoutku můžete dát zcela bez výčitek. Avokádo je navíc skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, obsahuje velké množství vlákniny a také zdravého tuku.

sushi1

Ingredience na 4 rolky:

  • 2 balení Slim Pasta Sticky rýže,
  • avokádo,
  • 2 plátky mořské řasy Nori,
  • 3 lžíce rýžového octa,
  • wasabi,
  • nakládaný zázvor,
  • sójová omáčka,
  • rýžový ocet,
  • bambusová rolovací podložka.

Jak na to

Sticky rýži vybalte na talíř, ochuťte trochou rýžového octa a vedle si připravte si malou misku s vodou na namáčení rukou. Plátek mořské řasy položte na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneste rýži, přidejte plátky nakrájeného avokáda a zarolujte. Rolku nakrájejte namočeným nožem a servírujte na talíř. Ke každé porci si připravte trochu nakládaného zázvoru, wasabi a sójovou omáčku.