Štědrovečerní salát z ředkviček

Ředkvičky na vánoční tabuli? To musíte ochutnat! Lehkým pečením ztratí svou typickou štiplavost a skoro je nerozeznáte od brambor. Jsou tak skvělou volbou pro štědrovečerní salát. Pokud zvolíte červené ředkvičky, bude váš talíř hrát barvami. Jestli jste spíše pro klasický „bramborový“ salát, pak můžete ředkvičky před pečením oloupat. 

 Štědrovečerní salát z ředkviček (1)

Ingredience na 2 porce:

  • Nízkokalorický dresink Vajonéza,
  • 200 gramů ředkviček, 
  • 1 vejce (uvařené natvrdo),
  • 50 gramů kyselé okurky,
  • 30 gramů kapar,
  • 1 lžička hořčice bez cukru,
  • 1 lžička citrónové šťávy,
  • olivový ole,
  • čerstvá petrželová nať,
  • sůl a pepř podle chuti. 

Jak na to 

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy dejte ředkvičky, 1 lžíci olivového oleje, pepř, sůl a dobře promíchejte. Vložte na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby a pečte asi 15 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Ve větší míse smíchejte Vajonézu, hořčici, kysanou okurku, kapary, petrželku a citrónovou šťávu. Promíchejte a přidejte ředkvičky a vajíčko. Osolte a opepřete podle chuti. Salát nechte uležet v lednici minimálně 2 hodiny, nejlépe ale do druhého dne.