Poke bowl s tuňákem

Máte rádi tuňáka? Dopřejte si u štědrovečerní tabule trochu exotiky a připravte si havajskou poke bowl – zdravou misku plnou chutí. Poke bowl je tradiční havajské jídlo inspirované japonskou kuchyní. Poke znamená „posekané na kousky“ a přesně tak pokrm vypadá. Jde o rybu a zeleninu nakrájené tzv. „na sousto“ a servírované v misce společně s rýží. Recept je chutný a ideální pro odlehčenou vánoční tabuli.

Pokewobl s tuňákem (1) (1)

Ingredience na 2 porce:

Jak na to

V misce smíchejte Barbecue dresink a olej. Přidejte tuňáka a ze všech stran obalte. Misku zakryjte folií a dejte marinovat do lednice. Mezitím si nachystejte další ingredience. Slim Pasta rýži vyjměte z obalu, avokádo, okurku a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. 

Rozpalte nasucho pánev. Na talíř si připravte sezamová semínka. Namarinované steaky z tuňáka orestujte z každé strany asi 1 minutu nebo podle chuti. Měly by ale zůstat téměř syrové. Z pánve tuňáka přendejte na talíř se sezamovými semínky a obalte ho ze všech stran. Na suchém ubrousku nechte chvíli odpočívat a pak nakrájejte na plátky. 

Do servírovací misky postupně naskládejte konjakovou rýži, plátky okurky, ředkviček a avokáda. Nakonec přidejte tuňáka. Pocákejte Vajonézou a posypte nadrobno pokrájenou natí z jarní cibulky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení