Poke bowl s tuňákem

Máte rádi tuňáka? Dopřejte si u štědrovečerní tabule trochu exotiky a připravte si havajskou poke bowl – zdravou misku plnou chutí. Poke bowl je tradiční havajské jídlo inspirované japonskou kuchyní. Poke znamená „posekané na kousky“ a přesně tak pokrm vypadá. Jde o rybu a zeleninu nakrájené tzv. „na sousto“ a servírované v misce společně s rýží. Recept je chutný a ideální pro odlehčenou vánoční tabuli.

Pokewobl s tuňákem (1) (1)

Ingredience na 2 porce:

Jak na to

V misce smíchejte Barbecue dresink a olej. Přidejte tuňáka a ze všech stran obalte. Misku zakryjte folií a dejte marinovat do lednice. Mezitím si nachystejte další ingredience. Slim Pasta rýži vyjměte z obalu, avokádo, okurku a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. 

Rozpalte nasucho pánev. Na talíř si připravte sezamová semínka. Namarinované steaky z tuňáka orestujte z každé strany asi 1 minutu nebo podle chuti. Měly by ale zůstat téměř syrové. Z pánve tuňáka přendejte na talíř se sezamovými semínky a obalte ho ze všech stran. Na suchém ubrousku nechte chvíli odpočívat a pak nakrájejte na plátky. 

Do servírovací misky postupně naskládejte konjakovou rýži, plátky okurky, ředkviček a avokáda. Nakonec přidejte tuňáka. Pocákejte Vajonézou a posypte nadrobno pokrájenou natí z jarní cibulky.