Řepové rizoto s fenyklem a grilovaným sýrem

Autorem tohoto skvělého receptu je výherkyně naší Velké únorové soutěže o nejkreativnější recept, Zuzana Okonji (IG: @zdravevarenislaskou), která s ním vyhrála 1. místo. My jsme tento výherní recept uvařili, nafotili a hlavně ochutnali. Je snadný na přípravu, zdravý, dietní a moc dobrý. Určitě vám ho doporučujeme vyzkoušet. 

1–2 porce

_DSC9486 (1)Ingredience:

Postup: 

Očistěte bulbu fenyklu a odstraňte zelené výhonky. Ty si ponechejte na později. Fenykl nakrájejte na silnější plátky příčně, aby držel tvar. Posypte ho špetkou grilovacího koření a ogrilujte na pánvi na kapce olivového oleje dokud nezměkne. Stačí pár minut z každé strany. Plátek fenyklu si nechte na každou porci a zbytek nadrobno nakrájejte.

Nyní si připravte rizoto. Červenou řepu nastrouhejte nahrubo a dejte na cca minutu prohřát na pánev. Rýži Slim Pasta vyjměte z obalu, několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a vložte do misky. K rýži přidejte červenou řepu, nakrájený fenykl a vše promíchejte.

Balkánský sýr nakrájejte na silnější plátky, dejte na sucho na rozpálenou pánev a prudce ogrilujte z každé strany dokud se nevytvoří nazlátlá krustička.

Sýr servírujte k rizotu, přidejte plátek fenyklu opepřete, osolte (pozor na sýr, ten je sám o sobě slaný) a na závěr posypte zelenými výhonky.

Dobrou a lehkou chuť! :)