Pad Thai s thajskými nudlemi Slim Pasta

Recept Pad Thai potěší nejen všechny milovníky asijské kuchyně. Ač to na první pohled nemusí vypadat, jeho příprava je velmi jednoduchá. Základem receptu jsou thajské nudle, které jsme v naší verzi nahradili konjakovými bezsacharidovými thajskými nudlemi Slim Pasta. Obsahují pouhých 9 Kcal na 100 g, jsou veganské, bezlepkové, bez tuků a soli. Díky těmto nutričním hodnotám dodají receptu označení low carb doslova jako mávnutím proutku. Pokud jste v redukční dietě, určitě byste tento recept měli zařadit na váš jídelníček.

_DSC5774a (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 2 balení thajských nudlí Slim Pasta,
  • 300 g kuřecích prsou,
  • 4 lžíce rybí omáčky,
  • 4 lžíce světlé sójové omáčky,
  • 1 menší balení arašídů,
  • 1 chilli paprička,
  • 2 vejce,
  • 1 velká cibule,
  • 1 velká mrkev,
  • 1 jarní cibulka,
  • 2 lžičky kokosového oleje,
  • 1 limeta,
  • čerstvé bylinky - koriandr, thajská bazalka, pažitka.

Jak na to

Očištěné kuřecí maso nakrájejte na kousky. V misce smíchejte rybí a sójovou omáčku, přidejte chilli papričku nakrájenou na kolečka (množství podle chuti) a maso na chvíli do marinády namočte. Očistěte si mrkev a nakrájejte ji na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a cibuli na půlkolečka. Arašídy rozmačkejte v hmoždíři a bylinky nasekejte nadrobno. 

Rozpalte pánev, přidejte do ní kokosový olej, přidejte maso s marinádou a zprudka opékejte cca 2 minuty. Přidejte cibuli, mrkev a smažte další 2 minuty. Do pánve vymačkejte šťávu z limetky a vše promíchejte. Smažte cca 5 minut, dokud nebude mrkev měkká.

Směs s masem na pánvi odhrňte na stranu a na volnou plochu rozklepněte vajíčka, smažte je pár vteřin a několikrát promíchejte. Pak smíchejte smažená vejce se zbytkem obsahu na pánvi. Přidejte thajské nudle Slim Pasta, jarní cibulku a vše promíchejte tak, aby se vše spojilo. Hotové Pad Thai naservírujte do misek a posypte čerstvými bylinkami a drcenými arašídy. 

TIP: Jestli příliš neholdujete pálivému jídlu, chilli papričku můžete vynechat. A pokud byste chtěli  jen lehce ostrou chuť, začněte s menším množstvím papričky na začátku přípravy směsi a v poslední fázi ji do jídla můžete přidat více.