Recept Pad Thai potěší nejen všechny milovníky asijské kuchyně. Ač to na první pohled nemusí vypadat, jeho příprava je velmi jednoduchá. Základem receptu jsou thajské nudle, které jsme v naší verzi nahradili konjakovými bezsacharidovými thajskými nudlemi Slim Pasta. Obsahují pouhých 9 Kcal na 100 g, jsou veganské, bezlepkové, bez tuků a soli. Díky těmto nutričním hodnotám dodají receptu označení low carb doslova jako mávnutím proutku. Pokud jste v redukční dietě, určitě byste tento recept měli zařadit na váš jídelníček.
Ingredience pro 2 porce:
- 2 balení thajských nudlí Slim Pasta,
- 300 g kuřecích prsou,
- 4 lžíce rybí omáčky,
- 4 lžíce světlé sójové omáčky,
- 1 menší balení arašídů,
- 1 chilli paprička,
- 2 vejce,
- 1 velká cibule,
- 1 velká mrkev,
- 1 jarní cibulka,
- 2 lžičky kokosového oleje,
- 1 limeta,
- čerstvé bylinky - koriandr, thajská bazalka, pažitka.
Jak na to
Očištěné kuřecí maso nakrájejte na kousky. V misce smíchejte rybí a sójovou omáčku, přidejte chilli papričku nakrájenou na kolečka (množství podle chuti) a maso na chvíli do marinády namočte. Očistěte si mrkev a nakrájejte ji na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a cibuli na půlkolečka. Arašídy rozmačkejte v hmoždíři a bylinky nasekejte nadrobno.
Rozpalte pánev, přidejte do ní kokosový olej, přidejte maso s marinádou a zprudka opékejte cca 2 minuty. Přidejte cibuli, mrkev a smažte další 2 minuty. Do pánve vymačkejte šťávu z limetky a vše promíchejte. Smažte cca 5 minut, dokud nebude mrkev měkká.
Směs s masem na pánvi odhrňte na stranu a na volnou plochu rozklepněte vajíčka, smažte je pár vteřin a několikrát promíchejte. Pak smíchejte smažená vejce se zbytkem obsahu na pánvi. Přidejte thajské nudle Slim Pasta, jarní cibulku a vše promíchejte tak, aby se vše spojilo. Hotové Pad Thai naservírujte do misek a posypte čerstvými bylinkami a drcenými arašídy.
TIP: Jestli příliš neholdujete pálivému jídlu, chilli papričku můžete vynechat. A pokud byste chtěli jen lehce ostrou chuť, začněte s menším množstvím papričky na začátku přípravy směsi a v poslední fázi ji do jídla můžete přidat více.