Láska na talíři

Svatý Valentýn je skvělou příležitostí pro přípravu láskyplného jídla pro vaši drahou polovičku. Pokud máte v tomto roce předsevzetí držet váš jídelníček na uzdě, s naším 3chodovým valentýnským menu, ho rozhodně neporušíte. Nízkokalorické konjakové přílohy totiž skvěle odlehčí každý pokrm a jsou rychlé na přípravu. A kromě toho mají naše recepty ještě jeden společný jmenovatel. Jsou sestavené z afrodiziakálních potravin, které jsou těmi pravými stimulanty pro tento den. Celer, chřest, čokoláda, jahody či bazalka? Inspirujte se našimi zamilovanými recepty, na kterých zaručeně pochutnáte.

Polévka: Hovězí vývar s restovaným celerem a nudlemi

Celer je odpradávna známý jako velmi účinné mužské afrodiziakum. Kromě toho působí na bakterie a plísně v ústech a v žaludku, léčí trávicí poruchy a zlepšuje peristaltiku střev. V neposlední řadě celer pomáhá také při hubnutí, takže by v honbě za vysněnou postavou na talíři rozhodně neměl chybět.

Polévka (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balíček Slim Pasta nudlí bez nálevu,
  • 500 ml hovězího vývaru,
  • 50 g kořenové petržele,
  • 250 g celeru,
  • 20 g másla,
  • 10 g hladkolisté petržele,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Zeleninu očistěte, petržel a 100 celeru nakrájejte na menší kostky a zbytek celeru nastrouhejte najemno.V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou petržel, celer a zeleninu krátce restujte. Zalijte hovězím vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte do poloměkka. Přidejte nastrouhaný celer a vařte dalších pár minut. Konjakové tagliatelle propláchněte pod tekoucí vodou, nechte okapat a přidejte do polévky. Na závěr přisypte nadrobno nakrájenou petrželku.

Hlavní chod: Chřest v kuřecím steaku s bazalkovou rýží

Na světě je registrováno před 300 druhů chřestu. Tato vytrvalá bylina je kromě hojného využívání v kuchyni považována za skvělé afrodiziakum. Kromě bohatého výčtu dobrých vlastností také zvyšuje libido, zlepšuje mužskou i ženskou plodnost a je ideální součástí hubnoucího jídelníčku. Pokud své kuchařské umění propojíte i s čerstvou bazalkou, své drahé polovičce naservírujete afrodiziakální „bombu“.

hlavní jídlo (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 2x kuřecí prsní řízek,
  • 6 stonků zeleného chřestu,
  • sůl a pepř,
  • koření dle chuti,
  • olivový olej,
  • čerstvá či sušená bazalka.

Jak na to

Kuřecí prsní řízky důkladně naklepejte, ať jsou co nejslabší a posypte oblíbeným kořením, solí a pepřem. Omyjte stonky zeleného chřestu a povařte asi 3 minuty ve vroucí osolené. Do plátků kuřecích řízků zabalte uvařený chřest, maso spojte provázkem a potřete olivovým olejem. Poté zprudka osmahněte na pánvi a poté dopečte v troubě předehřáté na 180°C. Během pečení propláchněte rýži pod tekoucí vodou, osolte a ohřejte na pánvičce. Promíchejte s nadrobno pokrájenou či sušenou bazalkou, která dodá rýži vůni a chuť.

Dezert: Jahodový rýžový nákyp s čokoládou

Jahody jsou mnohdy příznačně nazývány Venušinými plody. Obsahují totiž zinek, mangan a vitamín C a jsou tak ideálním afrodiziakem. Kromě toho pomáhají také při léčbě jaterních chorob, dně nebo artróze, podporují činnost ledvin a příznivě působí proti vzniku močových a žlučových kamenů. Jsou nízkokalorické a tak jimi kromě šampaňského můžete obohatit i oblíbený rýžový nákyp. Čím dovedete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombinací s královským afrodiziakem v podobě kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa.

dezert (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 2x balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 200 ml polotučného mléka,
  • čerstvé jahody,
  • 30 g másla,
  • 2 vajíčka,
  • velká lžíce medu,
  • ½ lžičky skořice,
  • 70 % čokoláda.
  • špetka soli.

Jak na to

Ohřejte mléko k bodu varu a vsypte do něj rozbalenou rýži. Tím, že je rýže uvařená už do sebe příliš vody nevsákne, proto se nelekejte zdánlivým nedostatkem mléka. Osolte špetkou soli, zakryjte hrnec pokličkou a na velmi mírně rozehřáté plotýnce povařte pár minut. Občas promíchejte. Do uvařené horké rýžové kaše vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Oddělte bílky od žloutků a našlehejte z bílků tuhý sníh.  Vychladlou rýžovou kaši oslaďte medem a smíchejte s našlehanými žloutky a skořicí. Poté opatrně vmíchejte sníh. Pekáček či samostatné mističky vymažte zbytkem másla a vrstvy rýžové kaše prokládejte slabými plátky jahod. Pečte zhruba 40-50 minut.

Poté pootevřete dvířka trouby a upečený nákyp nechte půl hodiny chladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte oblíbenou čokoládu, jednotlivé porce lehce polijte a ozdobte čerstvou jahodou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení