Láska na talíři

Svatý Valentýn je skvělou příležitostí pro přípravu láskyplného jídla pro vaši drahou polovičku. Pokud máte v tomto roce předsevzetí držet váš jídelníček na uzdě, s naším 3chodovým valentýnským menu, ho rozhodně neporušíte. Nízkokalorické konjakové přílohy totiž skvěle odlehčí každý pokrm a jsou rychlé na přípravu. A kromě toho mají naše recepty ještě jeden společný jmenovatel. Jsou sestavené z afrodiziakálních potravin, které jsou těmi pravými stimulanty pro tento den. Celer, chřest, čokoláda, jahody či bazalka? Inspirujte se našimi zamilovanými recepty, na kterých zaručeně pochutnáte.

Polévka: Hovězí vývar s restovaným celerem a nudlemi

Celer je odpradávna známý jako velmi účinné mužské afrodiziakum. Kromě toho působí na bakterie a plísně v ústech a v žaludku, léčí trávicí poruchy a zlepšuje peristaltiku střev. V neposlední řadě celer pomáhá také při hubnutí, takže by v honbě za vysněnou postavou na talíři rozhodně neměl chybět.

Polévka (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balíček Slim Pasta nudlí bez nálevu,
  • 500 ml hovězího vývaru,
  • 50 g kořenové petržele,
  • 250 g celeru,
  • 20 g másla,
  • 10 g hladkolisté petržele,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Zeleninu očistěte, petržel a 100 celeru nakrájejte na menší kostky a zbytek celeru nastrouhejte najemno.V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou petržel, celer a zeleninu krátce restujte. Zalijte hovězím vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte do poloměkka. Přidejte nastrouhaný celer a vařte dalších pár minut. Konjakové tagliatelle propláchněte pod tekoucí vodou, nechte okapat a přidejte do polévky. Na závěr přisypte nadrobno nakrájenou petrželku.

Hlavní chod: Chřest v kuřecím steaku s bazalkovou rýží

Na světě je registrováno před 300 druhů chřestu. Tato vytrvalá bylina je kromě hojného využívání v kuchyni považována za skvělé afrodiziakum. Kromě bohatého výčtu dobrých vlastností také zvyšuje libido, zlepšuje mužskou i ženskou plodnost a je ideální součástí hubnoucího jídelníčku. Pokud své kuchařské umění propojíte i s čerstvou bazalkou, své drahé polovičce naservírujete afrodiziakální „bombu“.

hlavní jídlo (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 2x kuřecí prsní řízek,
  • 6 stonků zeleného chřestu,
  • sůl a pepř,
  • koření dle chuti,
  • olivový olej,
  • čerstvá či sušená bazalka.

Jak na to

Kuřecí prsní řízky důkladně naklepejte, ať jsou co nejslabší a posypte oblíbeným kořením, solí a pepřem. Omyjte stonky zeleného chřestu a povařte asi 3 minuty ve vroucí osolené. Do plátků kuřecích řízků zabalte uvařený chřest, maso spojte provázkem a potřete olivovým olejem. Poté zprudka osmahněte na pánvi a poté dopečte v troubě předehřáté na 180°C. Během pečení propláchněte rýži pod tekoucí vodou, osolte a ohřejte na pánvičce. Promíchejte s nadrobno pokrájenou či sušenou bazalkou, která dodá rýži vůni a chuť.

Dezert: Jahodový rýžový nákyp s čokoládou

Jahody jsou mnohdy příznačně nazývány Venušinými plody. Obsahují totiž zinek, mangan a vitamín C a jsou tak ideálním afrodiziakem. Kromě toho pomáhají také při léčbě jaterních chorob, dně nebo artróze, podporují činnost ledvin a příznivě působí proti vzniku močových a žlučových kamenů. Jsou nízkokalorické a tak jimi kromě šampaňského můžete obohatit i oblíbený rýžový nákyp. Čím dovedete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombinací s královským afrodiziakem v podobě kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa.

dezert (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 2x balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 200 ml polotučného mléka,
  • čerstvé jahody,
  • 30 g másla,
  • 2 vajíčka,
  • velká lžíce medu,
  • ½ lžičky skořice,
  • 70 % čokoláda.
  • špetka soli.

Jak na to

Ohřejte mléko k bodu varu a vsypte do něj rozbalenou rýži. Tím, že je rýže uvařená už do sebe příliš vody nevsákne, proto se nelekejte zdánlivým nedostatkem mléka. Osolte špetkou soli, zakryjte hrnec pokličkou a na velmi mírně rozehřáté plotýnce povařte pár minut. Občas promíchejte. Do uvařené horké rýžové kaše vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Oddělte bílky od žloutků a našlehejte z bílků tuhý sníh.  Vychladlou rýžovou kaši oslaďte medem a smíchejte s našlehanými žloutky a skořicí. Poté opatrně vmíchejte sníh. Pekáček či samostatné mističky vymažte zbytkem másla a vrstvy rýžové kaše prokládejte slabými plátky jahod. Pečte zhruba 40-50 minut.

Poté pootevřete dvířka trouby a upečený nákyp nechte půl hodiny chladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte oblíbenou čokoládu, jednotlivé porce lehce polijte a ozdobte čerstvou jahodou.