Podzimní menu: Nudle s květákovou omáčkou

Milujete květák? Zkuste z něj vykouzlit trochu netradiční a přesto lahodnou omáčku, která vás nadchne svou jemností. Je rychlá a možná zachutná i věčným odmítačům téhle skvělé zeleniny, která je bohatá zejména na vlákninu. Konjakové bio nudle s nulovým obsahem sacharidů dodají pokrmu pocit lehkosti.

Ingredience pro 2 porce

  • 1x balení Slim Pasta konjakových nudlí v nálevu,
  • ½ květáku,
  • 2 větší hrsti špenátu,
  • 1 červená cibule,
  • 75 ml 15 % smetany,
  • špetka muškátového oříšku,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve slané vodě. Mezitím propláchněte nudle pod studenou tekoucí vodou. Červenou cibulku lehce osmahněte na oleji, přidejte uvařený květák a zalijte smetanou a rozmixujte. Bio nudle sceďte, ohřejte na pánvi a přidejte špenát. Po chvilce zalijte květákovou omáčkou a na závěr dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Tip: pokud preferujete typy omáček bez kousků, rozmixujte květák úplně do hladka. K dochucení se perfektně hodí hladkolistá petržel.