I zdánlivě obyčejná vařená vejce můžete servírovat s noblesou a dobrým pocitem z kvalitních ingrediencí. Směsi, kterými naplníte bílky, můžete připravit na několik způsobů. My jsme pro vás připravili inspiraci z uzeným lososem či piniovými oříšky. Nízkokalorická Vajonéza, která je zcela bez tuku a soli s minimem sacharidů, dodá odpolední svačince či pohoštění pro návštěvu, tu správnou chuť. Na tučnou majonézu si ani nevzpomenete a linii nijak nenarušíte.
Ingredience na 2 porce:
- 1 nízkokalorický dresink Vajonéza,
- 4 vajíčka natvrdo,
- 1 lžíce strouhaného parmezánu,
- kopr,
- ½ lžičky kůry z citrónu,
- plátek uzeného lososa,
- hrst semínkové směsi,
- 1 stroužek malého česneku,
- sůl a pepř.
Jak na to
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Podélně rozpulte a vyjměte žloutky, které vsypte do misky. Přidejte Vajonézu, kůru z citrónu, sůl a pepř, parmezán a česnek a důkladně rozmíchejte vidličkou. Hotovou směs dejte do zdobících sáčků. Uvařené rozkrojené bílky naplňte ochucenou vaječnou směsí a dle chuti ozdobte slabými plátky uzeného lososa, nebo posypte semínkovou směsí.