Nízkosacharidové sushi s tuňákem (Hosomaki maguro)

Sushi je lahodná a zdravá pochoutka, kterou si můžete připravit na mnoho způsobů. Je ideální na oslavy nebo jako občerstvení pro návštěvy. Ty nejzákladnější druhy sushi snadno připravíte doma a můžete zvolit ingredience, které vám chutnají. Základem je vybrat vhodnou rýži. Klasická sushi rýže je velmi kalorická, proto není pro dietní režim vhodná. Naše speciální konjaková sushi rýže má snížený obsah sacharidů a je nízkokalorická. Oproti běžné sushi rýži má o 70 % méně kalorií, takže si tuhle pochoutku můžete dát zcela bez výčitek. Tuňák je navíc skvělým zdrojem bílkovin, omega-3 a omega-6 mastných kyselin, vitamínů i minerálů.

sushi tunak

Ingredience na 4 rolky: 

  • 2 balení Slim Pasta Sticky rýže,
  • 160 g čerstvého tuňáka,
  • 2 plátky mořské řasy Nori,
  • 3 lžíce rýžového octa,
  • wasabi,
  • nakládaný zázvor,
  • sójová omáčka,
  • bambusová rolovací podložka.

Jak na to

Sticky rýži vybalte na talíř, ochuťte trochou rýžového octa a vedle si připravte si malou misku s vodou na namáčení rukou. Plátek mořské řasy položte na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneste rýži, přidejte plátky nakrájeného tuňáka a zarolujte. Rolku nakrájejte namočeným nožem a servírujte na talíř. Ke každé porci si připravte trochu nakládaného zázvoru, wasabi a sójovou omáčku.

PS: Pokud jste velcí milovníci wasabi, můžete jím lehce potřít rýži ještě před zarolováním. Sushi tak získá výraznou chuť. A vyrobte si přesně tolik kousků sushi, kolik sníte. Druhý den už není tak dobré.