Jahodový rýžový nákyp s čokoládou

Jahody jsou mnohdy příznačně nazývány Venušinými plody. Obsahují totiž zinek, mangan a vitamín C a jsou tak ideálním afrodiziakem. Kromě toho pomáhají také při léčbě jaterních chorob, dně nebo artróze, podporují činnost ledvin a příznivě působí proti vzniku močových a žlučových kamenů. Jsou nízkokalorické a tak jimi kromě šampaňského můžete obohatit i oblíbený rýžový nákyp. Čím dovedete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombinací s královským afrodiziakem v podobě kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa.

dezert (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 2x balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 200 ml polotučného mléka,
  • čerstvé jahody,
  • 30 g másla,
  • 2 vajíčka,
  • velká lžíce medu,
  • ½ lžičky skořice,
  • 70 % čokoláda.
  • špetka soli.

Jak na to

Ohřejte mléko k bodu varu a vsypte do něj rozbalenou rýži. Tím, že je rýže uvařená už do sebe příliš vody nevsákne, proto se nelekejte zdánlivým nedostatkem mléka. Osolte špetkou soli, zakryjte hrnec pokličkou a na velmi mírně rozehřáté plotýnce povařte pár minut. Občas promíchejte. Do uvařené horké rýžové kaše vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Oddělte bílky od žloutků a našlehejte z bílků tuhý sníh.  Vychladlou rýžovou kaši oslaďte medem a smíchejte s našlehanými žloutky a skořicí. Poté opatrně vmíchejte sníh. Pekáček či samostatné mističky vymažte zbytkem másla a vrstvy rýžové kaše prokládejte slabými plátky jahod. Pečte zhruba 40-50 minut.

Poté pootevřete dvířka trouby a upečený nákyp nechte půl hodiny chladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte oblíbenou čokoládu, jednotlivé porce lehce polijte a ozdobte čerstvou jahodou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení